ČETIRI NOVA MODELA

NOVI POWEREDGE SERVERI: Manje emisije CO2 i zaštita od cyber napada

Autor Krunoslav Ćosić

Postižu veću održivost kod podatkovnih centara te korištenje više aplikacija u manje prostora

Izvor: Dell Technologies

Dell Technologies je najavio sljedeću generaciju Dell PowerEdge servera s 4. generacijom AMD EPYC procesora. Novi su sustavi izrađeni tako da korisnicima pomognu u učinkovitijem pokretanju današnjih zahtjevnih radnih opterećenja usmjerenih na računalstvo kao što je analiza podataka.

Učinkovitost i sigurnost karakteriziraju nove PowerEdge servere opremljene s Dell Smart Cooling tehnologijom za smanjenje CO2 emisija. Imaju otpornu arhitekturu za zaštitu od cyber napada koja pomaže u jačanju sigurnosnih napora korisnika.

Izvedba novih servera je dvostruko bolja od prethodne generacije te u kombinaciji s najnovijim inovacijama u snazi i tehnologiji hlađenja ispunit će sve rastuće zahtjeve korisnika, ističu iz Della dodajući kako današnji korisnici zahtijevaju beskompromisne računalne performanse isporučene na najodrživiji mogući način.

Ostvarena su poboljšanja u performansama i pohrani dok se integriraju u postojeća korisnička okruženja. Serveri su prikladni za organizacije s naprednim radnim opterećenjima kao što su analiza podataka, umjetna inteligencija (AI), računalstvo visokih performansi (HPC) i virtualizacija.

Dell PowerEdge R7615
Izvor: Dell Technologies

Dostupni su u konfiguracijama s jednom i dvije utičnice i s podrškom za čak 50% više procesorskih jezgri u usporedbi s prethodnom generacijom. Nude do sada najveće performanse za PowerEdge kojeg pokreće AMD.

Korisnici mogu očekivati do 121% poboljšanja performansi, do 33% veći broj prednjih pogona za 2U servere i do 60% veći broj prednjih pogona za 1U servere.

Dell PowerEdge R7625 bit će središnja točka svakog podatkovnog centra te omogućava povećane performanse aplikacija i pohranu podataka. 2U platforma s dvije utičnice dokazala je da ubrzava baze podataka u memoriji za više od 72%, nadmašujući sve ostale podneske SAP Sales & Distributions platforme s dvije i četiri utičnice uz postizanje novog svjetskog rekorda.

2U server s jednom utičnicom te bržom memorijskom propusnošću u usporedbi s prethodnim generacijama, Dell PowerEdge R7615, dizajniran je za brže dovršavanje više poslova odjednom uz manji ugljični otisak podatkovnog centra.

Izvor: Dell Technologies

Dell PowerEdge R6625 je 1U server koji sadrži dvije utičnice i pruža optimalnu ravnotežu u izvedbi, fleksibilnosti i gustoći. Sustav je prikladan za HPC radna opterećenja ili pokretanje virtualne radne površine koja ima više komponenti.

Još jedan 1U server s jednom utičnicom, Dell PowerEdge R6615, omogućava veću gustoću virtualnog stroja od prethodnih generacija, uz tanak dizajn i povećanu računalnu snagu s visokim formatom gustoće ograničavajući širenje ugljičnog otiska podatkovnog centra bez gubitka performansi.

Sigurnosne značajke implementirane u nove PowerEdge servere uključuju značajke poput zaključavanja sustava, otkrivanja sumnjivih radnji i autentifikacije na više razina. Sustavi sljedeće generacije omogućavaju sigurniji rad s end-to-end otpornim pokretanjem i pomažu u uspostavljanju podatkovnog centra s najvećim naglaskom na sigurnost.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI