KORISNO I PRAKTIČNO

SHIFTCAM SNAPGRIP: Foto dodaci za smartphone

Autor Krunoslav Ćosić

Prijenosni, lagani i kompaktni magnetski dodatak pomaže pri fotografiranju

Izvor: ShiftCam

Uz SnapGrip ćete se osjećati kao profesionalni fotograf, iako ćete u rukama i dalje imati pametni telefon. Ali će osjećaj, pa i vizualni u vašem okolišu, biti drugačiji.

SnapGrip tvrtke ShiftCam, koja se bavi dodacima za mobilnu fotografiju, čini stvaranje kvalitetnih fotografija i videozapisa apsolutno jednostavnim. Sustav SnapGrip sastoji se od istoimenog dodatka, SnapLight LED prstenastog svjetla i SnapPod stativa koji se međusobno spajaju magnetski.

Izvor: ShiftCam

Svaka komponenta može raditi zasebno, zajedno i u bilo kojoj kombinaciji, ovisno kakav video ili fotografije želite snimiti. SnapGrip je u suštini prijenosni, lagani kompaktni rukohvat, ima podnožje i punjač koji korisnicima omogućuje brzo, sigurno i udobno snimanje mobilnim telefonom.

S univerzalnim spajanjem i magnetskim sustavom za montiranje lako se pričvršćuje. SnapGrip radi s gotovo svim pametnim telefonima i kompatibilan je s MagSafeom.

Izvor: ShiftCam

Usredotočujući se na bitne dijelove DSLR fotoaparata ShiftCam je minimalizirao dizajn SnapGripa. Ima bežični okidač, a služi i kao Qi bežična baterija koja može puniti mobilni telefon.

Njegov sustav okretanja olakšava prebacivanje između pejzaža i portretnog načina snimanja dok se Snaplight, koji pomaže u uklanjanju oštrih sjena i pruža meko, ravnomjerno osvjetljenje, može usmjeriti u smjeru stražnje kamere ili okrenuti unatrag prema potrebi. Dolazi s četiri razine svjetline.

Nadalje, SnapPod se može koristiti kao tronožac ili kao video selfie stick. Dolazi u pet boja, a ugrađena baterija je kapaciteta 3200 mAh, uz bežično punjenje, s Qi kompatibilnošću. Ima i USB-C konektor, a masa dodatka je 126 grama.

Početkom 2017. osnovan je ShiftCam s misijom ponovnog osmišljavanja mobilne fotografije, čineći je praktičnijom, kompaktnijom i sveobuhvatnijom. Cilj tvrtke je omogućiti najjednostavniji prijelaz s pametnog telefona na profesionalni fotoaparat.

Osnivači ShiftCama vjeruju da bi sposobnost snimanja savršene fotografije trebala biti dostupna svima, a ne samo profesionalcima. Uz niz proizvoda koji poboljšavaju mobilnu fotografiju, sada svatko može jednostavno uzeti svoj mobilni uređaj i zabilježiti dragocjene uspomene na kreativan način.

Izvor: ShiftCam

Izvor: ShiftCam