VELIKI NAPREDAK

OVO JE NOVA MOTOROLA RAZR 2022: Napredak se vidi na prvi pogled

Autor Krunoslav Ćosić

Treća generacija sklopivog pametnog telefona ima veći unutarnji ekran

Izvor: Motorola

Nakon Motorole razr 2019 te sljedeće godine predstavljenog Motorola razr 5G modela stigao je najnoviji model koji nastavlja isti stil – ima savitljivi ekran smješten u sklopivo, preklopno kućište te sada veći unutarnji ekran, najjači čipset trenutno dostupan, povećana je i baterija.

Razr 2022 koristi minimalistički dizajn koji odlikuje kompaktnost, ali i unaprijeđeni izgled koji posjeduje dva ekran za moćno korisničko iskustvo. S vanjske strane smješten je 2,7“ Quick View ekran koji pruža sve najvažnije notifikacije i informacije kako biste bez problema mogli čitati i slati poruke, snimati fotografije, plaćati beskontaktno i obavljati sve druge bitne stvari bez potrebe da otvarate telefon.

Izvor: Motorola

Kada se razr 2022 otvori korisniku se otkriva 6.7“ FHD+ P-OLED ekran s moćnim osvježavanjem koje ide do 144 Hz. Ekran je sada poprilično veći jer je razr 5G imao 6,2 inča dijagonale. Uz P-OLED tehnologiju moguće je iskusiti više od milijardu nijansi – od najdubljih crnih do bogatih i živopisnih nijansi svih boja.

Izvor: Motorola

Plus, uz HDR10+ certifikat i 100% DCI-P3 raspon boja uživat ćete u ekranu koji ispunjava sve filmske standarde za preciznost i vjerodostojnost slike. Sve ovo čini razr 2022 idealnim telefonom za zabavu. Kako bi maksimalno iskoristili ova dva ekrana Motorola je redizajnirala držače šarki koji razr drže otvorenim u Flex View modu kako bi ekran stajao pod kutom koji vi želite i omogućio vam da radite i zabavljate se onako kako ste zamislili.

Kada je potpuno otvoren, razr 2022 pruža mogućnost podijeljenog ekrana kako biste u isto vrijeme koristili više aplikacija. Gledajte video i dopisujte se s prijateljima dok spremate večeru ili ga koristite kao stativ za predivne selfie fotografije, grupne fotografije ili video pozive, i sve to bez korištenja ruku.

Izvor: Motorola

50 MP glavna kamera

Motorola razr 2022 opremljena je najnaprednijom kamerom koja je ikada smještena unutar jednog telefona na preklop , ali visoka rezolucija je samo početak. 50 MP glavna kamera donosi 2,0 μm Ultra Pixel tehnologiju pružajući 4x bolju osjetljivost u uvjetima slabijeg osvjetljenja za oštrije i živopisnije fotografije.

Isprobajte snimanje fotografija s 32x više piksela koji fokusiraju zahvaljujući Instant All-Pixel fokusu za brže i preciznije performanse u svim svjetlosnim uvjetima. Glavni senzor opremljen je i optičkom stabilizacijom slike (OIS) kako bi poništio negativne efekte podrhtavanja kamere i pružio kristalno jasne fotografije i video snimke.

Izvor: Motorola

Dodatna širokokutna kamera od 13 megapiksela može spremiti više toga u kadar dok Macro Vision senzor omogućiti 3,5x zum. Snima se 8K video, što je skok s 4K s prethodnika.

Zahvaljujući velikom Quick View ekranu možete koristiti sve ove kamere za snimanje izuzetnih selfija. Kada vam je potreban veći ekran otvorite vaš telefon i koristite 32 MP kameru s najvećom rezolucijom koja je danas dostupna na jednom telefonu na preklop za selfije i video pozive.

Snapdragon 8+ Gen 1

Motorola je opremila razr 2022 najnaprednijom Snapdragon mobilnom platformom koja se može pronaći u jednom telefonu na preklop. Snapdragon 8+ Gen 1 je najbrži i najmoćniji procesor kompanije Qualcomm ikada koji se brine da sve na telefonu radi brzo i glatko uz maksimalnu uštedu energije.

Izvor: Motorola

Izvor: Motorola

Moćna platforma omogućava brže 5G konekcije, Snapdragon Elite Gaming funkcije i kreiranje fotografija profesionalne kvalitete koje korisnici žele. Funkcije naredne generacije zaokružuju unaprijeđene performanse koje donose AI i munjevito osvježavanje ekrana.

Baterija je sada 1,25x veća od one na prethodnoj generaciji modela razr, uz 2x brže punjenje s 30 W TurboPower tehnologijom. Prethodnik je imao 2800 mAh i punio se snagom od 15 W dok novi model ima bateriju kapaciteta 3500 mAh.

Novost su i stereo zvučnici, zvuk prolazi kroz Dolby Atmos za bolje vokale, bas i jasnoću glazbe te općenito zvuka.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI