ZA DOBRU IGRU

GAMING MONITOR: Brzina osvježavanja od 240 Hz i vrijeme odziva 1 ms

Autor Krunoslav Ćosić

Novi esport monitor omogućuje vrhunske performanse

Izvor: AOC

Novi AOC Gaming 25G3ZM/BK je ravni, 24,5-inčni (32,23 cm) gaming monitor s brzinom osvježavanja od 240 Hz i vremenom odziva od 1 ms GtG i 0,5 ms MPRT, što ga čini idealnim za hardcore gamere koji se natječu u brzim esport naslovima.

Izvor: AOC

Uz brzi VA panel 25G3ZM/BK kombinira visok broj sličica u sekundi i daje brzi odziv živih i dubokih boja, sa širokim rasponom i visokim omjerom kontrasta od 3000:1. Ističući se u vizualno privlačnim storytelling gaming naslovima, ali i u natjecateljskim esport naslovima, novi AOC Gaming 25G3ZM/BK bit će dostupan od listopada 2022. po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 1809 kuna (239 eura).

Ovo je sjajan izbor za gamere koji žele nadograditi svoja računala i odmah uskočiti u napeta online natjecanja i turnire. Idealna veličina od 24,5 inča omogućuje esportašima i gaming entuzijastima da se istovremeno fokusiraju na cijeli zaslon, osiguravajući im da ne promaše ni jednu metu u svom perifernom vidu, za razliku od modela veličine 27 i 32 inča kod kojih to nije moguće.

Izvor: AOC

Sa svojom izvornom Full HD rezolucijom (1920x1080) na 24,5 inčnom ekranu, 25G3ZM/BK nudi veoma oštre slike s gustoćom piksela od 90 PPI.

Full HD manje opterećuje moderne grafičke procesore te je zbog toga moguće postići vrlo visok broj sličica u sekundi i omogućiti korisnicima da izvuku maksimum iz svog monitora. S Motion Blur Reduction (MBR) značajkom 25G3ZM/BK postiže samo 0,5 ms MPRT, eliminirajući zamućenje u brzim scenama.

Izvor: AOC

Adaptive-Sync podrška s promjenjivim rasponom brzine osvježavanja od 48-240 Hz dodatno osigurava glatko i besprijekorno gaming iskustvo. Isto tako, niska stopa kašnjenje unosa dopušta korisnicima da dobiju gotovo trenutnu vizualnu povratnu informaciju svojih postupaka.

25G3ZM/BK nudi omjer kontrasta od 3000:1 zahvaljujući tehnologiji VA panela, 8-bit dubini za čak 16,7 milijuna boja i 100 % sRGB pokrivenosti, što ga čini idealnim za gaming, medijsko korištenje pa čak i stvaranje digitalnih sadržaja.

Zahvaljujući širokim kutovima gledanja od 178°/178° i svjetlini od 300 nita, 25G3ZM/BK nudi ugodno iskustvo gledanja u gotovo svim ambijentalnim postavkama. Flicker-Free tehnologija i Low Blue način rada poboljšavaju udobnost gledanja tijekom dana, baš kao što omogućuju i ugodne noćne gaming akcije.

Izvor: AOC

25G3ZM/BK nudi čvrsto četveronožno postolje koje ostavlja minimalni otisak dok istovremeno nudi ergonomska podešavanja koja uključuju visinu od 130 mm, zakretanje (90° portret) i prilagodbu zakretanja i nagiba.

Otvor za držanje kabla u postolju pomaže u smanjenju nereda s radne površine dok njegova VESA mount opcija i trostrani dizajn bez obruba olakšavaju postavljanje u multi-monitor set up-u. Također, zahvaljujući DisplayPort 1.2 i dvostrukom HDMI 2.0 priključku, tri se izvora mogu spojiti na 25G3ZM/BK.

AOC G-Menu softver može se koristiti za prilagodbu OSD postavki kao što su Dial Point (savršen je za FPS naslove), Shadow Control (za isticanje detalja u tamnim točkama bez utjecaja na cijelu sliku) i Frame Counter (za frame stopu u kutu ekrana). 25G3ZM/BK također je kompatibilan s konzolama trenutne generacije (PS5 i Xbox Series S i X) i može prikazati njihov output u svojoj rezoluciji 1920 x 1080 pri 120 Hz.

Izvor: AOC

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI