Gadgeti

NOVI PIXEL PORTFELJ: Google predstavio nove telefone i pametni sat

Ovo je prvi Googleov sat, a Pixel serija je stigla do broja 7

Izvor: Google

Novi Pixel 7 i Pixel 7 Pro dizajnirani su za pružanje razine osobne inteligencije koja svakodnevne probleme pretvara u doista ugodna iskustva, tako Google najavljuje svoje nove pametne telefone. Ugradili su kombinaciju temeljnih tehnologija, umjetne inteligencije, Androida i čipset Google Tensor druge generacije.

Google Tensor G2 jedini je procesor koji omogućuje prenošenje Googleove umjetne inteligencije i strojnog učenja izravno na telefon. Novi Pixel telefoni izvrsni su za fotografiranje, sa značajkama koje mogu izoštriti vaše fotografije i snimati videozapise kino kvalitete.

Pixel Call Assist novi je paket značajki koji pomaže u svemu, od upućivanja poziva do njihovog odbijanja. Također pružaju brzu i točnu glasovnu pomoć uz Live Translate i Assistant glasovno tipkanje.

Meet the Google Pixel Collection
Izvor: Youtube

Pixel 7 je dizajniran da razumije vas i vaš svijet stavljajući Googleovu personaliziranu inteligenciju u vaše ruke. A Pixel 7 Pro je Googleov najmoćniji telefon - donosi ozbiljne performanse i nadograđeni telefoto objektiv za ljude koji žele još bolje iskustvo zumiranja.

Pixel 7 i Pixel 7 Pro su elegantni, sofisticirani i izdržljivi. Osim toga, aluminijsko kućište za oba telefona izrađeno je od 100% recikliranog materijala. Novi aluminij brušen cirkonijem čini se svilenkastim u vašoj ruci, a za Pixel 7 možete birati između tri boje koje odgovaraju vašem osobnom stilu: Snježna (Snow), Obsidian i potpuno nova Lemongrass.

Pixel 7
Izvor: Google

Pixel 7 Pro
Izvor: Google

Sa zaslonom od 6,3 inča i manjim okvirima Pixel 7 je namjerno kompaktniji od Pixela 6 — pakira više značajki i poboljšanja u manji profil. Pixel 7 Pro ima 6,7-inčni impresivni zaslon, prekrasan polirani aluminijski okvir i traku kamere koju savršeno nadopunjuju tri opcije boja: Snježna (Snow), Obsidian i nova boja lješnjaka (Hazel).

U Pixel 7 ugrađena je baterija od 4355 mAh s podržanim bežičnim punjenjem, 8 GB RAM-a te 128 ili 256 GB memorije. U pakiranju ne dolazi strujni adapter nego samo USB-C na USB-C kabel dužine jedan metar.

Pixel 7 Pro ima bateriju od 5000 mAh s također bežičnim punjenjem, 12 GB radne te izborom između 128 GB, 256 GB i 512 GB memorije. Oba modela imaju stereo zvučnike te 5G podršku.

Pixel 7 Pro
Izvor: Google

Pixel 7
Izvor: Google

Instaliran je najnoviji Android

Android 13 na Pixelu 7 donosi vam najbolje Android iskustvo dosad. Brz je, pametan i siguran. Osim toga, svježi novi stil i mogućnosti prilagodbe čine ga jedinstvenim za vas. Možete promijeniti boju ikona svojih aplikacija kako bi odgovarale estetici pozadine vašeg telefona pa čak i dodijeliti određene jezike pojedinačnim aplikacijama.

Pet značajki kamere

Pixel 7 koristi glavni senzor od 50 megapiksela kao i 7 Pro, ima 12 megapikselni širokokutni senzor te laserski LDAF senzor. U Pixel 7 Pro ugrađena je i telefoto kamera od 48 megapiksela s 5x optičkim zumom. Video se snima u 4K na oba modela. Prednja kamera kod oba modela je 10 megapiksela.

Pixel 7
Izvor: Google

Pixel 7 Pro
Izvor: Google

Nova generacija Super Res Zooma omogućuje do 8x zumiranje na Pixelu 7 i do 30x na Pixelu 7 Pro. Dobit ćete oštre, kvalitetne slike iz daljine tako da će vaši prijatelji misliti da ste bili pored terena kada im pokažete slike koje ste snimili u akciji. Postignuta je optička kvaliteta slična namjenskom teleobjektivu od 2x za Pixel 7 i teleobjektivu od 10x za Pixel 7 Pro tako da imate fleksibilnost za kreativno kadriranje svoje fotografije uz višestruka povećanja uz održavanje visoke kvalitete.

Upotrijebite Pixel 7 Pro da se još više približite uz Macro Focus koji pruža Pixel HDR+ kvalitetu fotografija s udaljenosti od samo tri centimetra. Snimite fotografije cvjetnih latica, kišnih kapi, perja i drugih sitnih detalja uz punu oštrinu i živopisne boje.

Pixel 7
Izvor: Google

Vratite svoje mutne fotografije u život uz Photo Unblur, značajku Google Photos samo na Pixelu 7 i Pixelu 7 Pro. Photo Unblur koristi strojno učenje za poboljšanje vaših mutnih slika — čak i starih. Sa samo nekoliko dodira uklonite zamućenje i vizualni šum kako biste mogli ponovno proživjeti trenutak onoliko jasno koliko ga se sjećate. Također možete popraviti fotografije i jednostavno ukloniti smetnje pomoću Magic Erasera.

Svi volimo slikati selfije. S Guided Frame oni koji su slijepi ili slabovidni sada mogu snimiti selfije uz kombinaciju preciznih audio navođenja, vizualnih animacija visokog kontrasta i dodirnih povratnih informacija.

Videozapisi dobivaju nadogradnju s novim 10-bitnim HDR-om. Snimajte svjetlije videozapise s većim kontrastom i širim rasponom boja. A Cinematic Blur vam omogućuje snimanje videozapisa poput kina s prekrasnom, malom dubinom polja.

Cijena za Pixel 7 Pro je od 899 eura dok Pixel 7 košta od 649 eura.

Google Pixel Watch

Prvi Pixel pametni sat pruža najbolje od Googlea i Fitbita i savršen je pratitelj Pixel telefona. Pixel Watch ima prekrasno, posebno razvijeno 3-D pokrovno staklo koje je izdržljivo i otporno na ogrebotine, s tri različite završne obrade od nehrđajućeg čelika inspirirane nakitom u crnoj, srebrnoj i zlatnoj boji. Nudi se i veći broj različitih remena za satove — aktivne, rastezljive i tkane, metalne i kožne — zajedno s prilagodljivim brojčanicima i korisničkim sučeljem koje se lako personalizira.

Pixel Watch
Izvor: Google

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI