I TELEFONI SU TU

Huawei cilja na europske zdravstvene i fitness sektore

Autor Krunoslav Ćosić

Samo Alphabet (Google) troši više od Huaweija na istraživanje i razvoj

Izvor: Huawei

Huaweijev izvršni direktor rekao je na nedavno završenom sajmu IFA 2022 u Berlinu da samo Alphabet troši više na istraživanje i razvoj dok je raspravljao o tome kako su zdravlje i kondicija postali ključni fokus za kinesku tvrtku i otkrio detalje o cijenama za dva najnovija pametna telefona.

William Tian, predsjednik zapadnoeuropske regije u Huawei Consumer Business Group, rekao je na tome da tvrtka ostaje predana tom području i ustvrdio da je zauzela drugo mjesto u isporuci uređaja za zdravlje i fitness u 2021. s više od 100 milijuna jedinica.

Huawei Watch D
Izvor: Huawei

Izvor: Huawei

Napomenuo je da najnoviji nosivi uređaj usmjeren na fitness, Watch D, već može mjeriti krvni tlak i u konačnici bi mogao biti sposoban procijeniti razinu šećera u krvi, prenosi Mobile World Live. Tian je rekao da se više od 80 istraživačkih instituta udružilo s Huaweijem u istraživanju i razvoju zdravlja i fitnessa.

Tijekom sajma IFA u Berlinu Huawei je također predstavio partnerstvo za uključivanje značajki Strava aplikacije za praćenje fitnessa u svoje uređaje. "Još uvijek inoviramo", rekao je Tian dodajući da je Huawei nastavio donositi "mnoge nove tehnologije i proizvode" svojim korisnicima.

Tian je istaknuo 60 MP selfie kameru svojih pametnih telefona nova 10 i nova 10 Pro koji su predstavljeni u srpnju. Oba pokreću Snapdragon 778G 4G procesor i Huaweijev EMUI 12 OS, s cijenom nova 10 telefona od 549 eura dok Pro izvedba košta od 699 eura. Oba modela imaju po 8 GB RAM-a i 256 GB prostora za pohranu.

Huawei nova 10 nudi 6,67-inčni OLED i bateriju od 4000 mAh dok Huawei nova 10 Pro ima 6,78-inčni zaslon i bateriju kapaciteta 4500 mAh. Europska cijena za Watch D počinje od 399 eura, a GSM Arena izvještava da bi uređaj trebao biti u prodaji od listopada 2022.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI