KOJI ODABRATI?

ČISTA PETICA: Novi POCO modeli M5 i M5s

Autor Krunoslav Ćosić

Dva nova modela namijenjena su gamingu i zabavi, uz fantastična audio-vizualna iskustva

Izvor: Poco

Može li povoljan pametni telefon biti odličan za igranje? Odgovor ima Angus Ng, direktor marketinga proizvoda u kompaniji POCO Global: „Naši modeli POCO M5 i POCO M5s razbijaju stereotip kako povoljan telefon ne može podržati fantastično igranje ili audio-vizualno iskustvo. To je istinski zavjet našeg tima koji kontinuiranim naporima uspijeva isporučiti najuzbudljivije kreacije za tehnološke entuzijaste po najboljim cijenama u industriji.“

POCO M5

Za igranje na pametnom telefonu potrebna vam je procesorska snaga, ali sve bitnija komponenta postaje ekran i osvježavanje slike. Čipset MediaTek Helio G99 u vrhunskom 6 nm proizvodnom procesu nudi nevjerojatno glatko iskustvo igranja. Uključuje osmojezgreni procesor, s dva procesora Cortex-A76 visokih performansi na taktu do 2,2 GHz.

Izvor: Poco

Bitna je i grafika - GPU jedinica Arm Mali G57 donosi naprednu 3D grafiku te omogućuje cjelovit sustav za brže igranje igara na cjenovno pristupačnom telefonu. Game Turbo 5.0 inteligentno kontrolira i optimizira CPU, GPU i memoriju kako bi podržao stabilnu igru čak i u igrama s velikim opterećenjem. Sustav može prepoznati jeste li usred igre i djelovati tako da vas novi prozorčić iznenadne poruke ne prekida u igranju.

POCO M5 uz 90 Hz DynamicSwitch 6,58-inčni Full HD+ DotDrop ekran dinamički mijenja brzinu osvježavanja zaslona. Prilikom igranja prilagođava se vrlo brzoj stopi osvježavanja za igre s visokom frekvencijom sličica dok se tijekom reprodukcije video zapisa može prebaciti na sporiju stopu kako bi se štedjela energija i osiguralo održivo i dulje igranje uz maksimalno trajanje baterije od 5000 mAh koja se puni snagom od 18 W.

Brzina uzorkovanja dodira je 240 Hz. POCO M5 također dolazi s praktičnim značajkama kao što je zaslon Sunlight koji korisniku omogućuje igranje na otvorenom i uživanje u igri u parku ili uz bazen.

Opremljen je trostrukom stražnjom kamerom koja se sastoji od glavne kamere rezolucije 50 MP, senzora od 2 MP za otkrivanje dubine u stvarnom vremenu te makro kamere rezolucije 2 MP za nevjerojatne krupnije kadrove. Cijena za POCO M5 s 4 GB + 128 GB je 1599 kuna (212,22 eura), a telefon dolazi u tri boje: crnoj, zelenoj i žutoj.

POCO M5s

Hardverski jači model POCO M5s pokreće MediaTek Helio G95 čipset za uživanje u audio-vizualnom svijetu. Uparivanje glatkih grafičkih performansi i učinkovitosti omogućuje impresivnu proširenu stvarnost, briljantno snimanje kamerom i besprijekorno iskustvo strujanja.

I u POCO M5s je ugrađena baterija velikog kapaciteta od 5000 mAh koja pruža do 12 sati neprekidne zabave ili jedan i pol dan neprestanih glasovnih poziva. Mogao bi izdržati i mjesec dana u stanju pripravnosti, ako biste to željeli.

Izvor: Poco

Uz novi POCO ćete imati vlastiti kreativni studio s mnoštvom inteligentnih i korisniku prilagođenih značajki za fotografiranje i snimanje filmova. Na primjer, možete snimiti sjajne fotografije noću, zadivljujuće portrete s bokeh efektom te izraditi profesionalne ubrzane ili usporene videozapise uz pomoć umjetne inteligencije.

Primarna kamera rezolucije 64 MP i ultraširokokutna kamera rezolucije 8 MP bit će savršene za snimanje prekrasnih fotografija horizonta grada ili planinskog krajolika, ako ste ljubitelj prirode. Također je opremljen i s dva senzora rezolucije 2 MP za otkrivanje dubine ili snimanje detaljnih krupnih planova akvarela kako biste otkrili umjetnika u sebi.

Izvor: Poco

POCO M5s može snimati zadivljujuće 4K videozapise pri 30 sličica u sekundi. Prednja kamera unutar Full HD+ AMOLED DotDisplay ekrana od 6,43 inča rezolucije je 13 MP te je nadopuna za izvrsne selfije i oštru kvalitetu videorazgovora s prijateljima i obitelji.

U kućište sive, bijele ili plave boje ugrađeni su stereo zvučnici za impresivno audio-vizualno iskustvo. Sadrži i vrhunske značajke za lagodniju uporabu kao što je DC Dimming te senzor okolnog svjetla od 360° koji podešava svjetlinu zaslona kako biste mogli uživati u prijenosu uživo bez naprezanja očiju. Cijena za POCO M5s s 4 GB + 128 GB je 1799 kuna (238,77 eura).

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI