SPREMAN NA SVE

CAT S53: Otporan na vremenske nepogode, pogodan za velike brzine

Autor Krunoslav Ćosić

Bez straha - ovaj telefon može biti prekriven blatom, pasti ili biti ostavljen na kiši

Izvor: Cat

Sve je zaštićeno, čvrsto i pouzdano - novi pametni telefon Cat S53 podržava rad u 5G mrežama, što će znatno unaprijediti rad na terenu i prijenos podataka velikim brzinama.

Posebno je to bitno u građevinskoj industriji u kojoj postoji povećano oslanjanje na odluke i suradnju temeljene na podacima. Od pametnih zgrada do upravljanja projektima, bez pristupa podacima velike brzine za cijeli tim na licu mjesta, svakodnevne operacije često kasne i prekidaju se.

Izvor: Cat

Android 11 smartphone dolazi s podrškom za Android Enterprise i zero-touch te ima dvije godine redovitih ažuriranja sigurnosnih zakrpa. Kućište udovoljava strogim standardima američke vojske, certifikatu MIL-SPEC 810H po kojem su Cat telefoni poznati, ima HD+ ekran od 6,5 inča zaštićen debelim udubljenim oknom od kaljenog stakla koje je dizajnirano da bude vrlo otporno na ogrebotine i udarce.

Cat S53 testiran je na terenu i sposoban je izdržati višestruke padove, za sve životne izazove - prošao je više od 50 ozbiljno teških testova izdržljivosti uključujući stotine prevrtanja, potpunog uranjanja, višestrukih testova pada sa svake strane i ugla i još mnogo toga.

Testiran na pad na čelik s visine do 1,8 m, a kako telefon ipak ne bi padao na kućištu s dizajnom koje se lako drži postoji priključak za vrpcu koja omogućuje korištenje telefona oko vrata ili na zapešću ruke. Vodootporan je do dubine od 1,5 m više od 30 minuta (IP68 i IP69K).

Izvor: Cat

U mračnim prostorima gradilišta u kojem ne postoji napajanje električnom energijom, ali i u privatnim podrumima, tavanima i hodanju noću dobro će doći ugrađena snažna svjetiljka sa 120 lumena svjetline okrenuta odozgo koja se može uključiti bočnom tipkom, a može se programirati za tu funkciju. Ili neku drugu funkcionalnost kako bi bila dostupna na jedan dodir.

Izvor: Cat

Izvor: Cat

Ugrađena baterija u Cat S53 podržava punjenje snagom od 18 W i Qi bežično punjenje. Na stražnjoj strani kućišta smješten je senzor otiska prsta, a Sonyjev IMX582 senzor od 48 megapiksela dolazi s dodatnim 2-megapikselnim senzorom za snimanje krupnih kadrova. S prednje strane smještena je selfie kamera od 16 megapiksela.

Izvor: Cat

Cat S53 pokreće čipset Qualcomm Snapdragon 480 na taktu do 2 GHz, ima 6 GB radne i 128 GB interne memorije (proširive microSD karticama), a u kućište se mogu smjestiti dvije SIM kartice ili jedna SIM kartica i jedna microSD kartica.

Uz Cat S53, Bullitt Group, globalni vlasnik licence za Cat telefone, predstavio je i prvi 5G mobilni hotspot robusnog dizajna Cat Q10 na koji se sigurno može povezati 32 uređaja.

Izvor: Cat