Gadgeti

VELIČINE KREDITNE KARTICE: Otporni prijenosni SSD disk

Autor Krunoslav Ćosić

T7 Shield savršen je za snimanje i uređivanje videozapisa visoke razlučivosti

Izvor: Samsung

Samsungov prijenosni SSD disk odlikuju izdržljivost i brze te dosljedne performanse za kreativne profesionalce i korisnike u pokretu. Uz brz prijenos podataka može se pohvaliti i dizajnerskim rješenjem otpornim na vodu i prašinu kako bi se mogao koristiti i na otvorenom prostoru.

T7 Shield je Samsungov najizdržljiviji prijenosni SSD disk namijenjen za tvorce sadržaja na otvorenom ili putnike koji rade s golemim podatkovnim datotekama i ne žele brinuti o gubitku informacija zbog nezgoda ili izloženosti atmosferilijama.

Uređaj je u cijelosti osmislio i izradio Samsung pa je tako otporan na udarce pri padu s visine do tri metra. Iako ima grubu vanjštinu Samsung T7 Shield je kompaktan i lagan - teži tek 98 grama. Prijenosni SSD disk ima brzinu čitanja podataka od 1050 megabajta u sekundi (MB/s) kao i brzinu pisanja od 1000 MB/s, što su najveće brzine prijenosa trenutno dostupne sa standardom USB 3.2 Gen2.

Izvor: Samsung

Otprilike je dvostruko brži od svog prethodnika, prijenosnog SSD diska T5 te do 9,5 puta brži od vanjskih tvrdih diskova (HDD diskova), što potrošačima - tvorcima digitalnog sadržaja i profesionalnim korisnicima štedi dragocjeno vrijeme.

Samsung je optimizirao i unutrašnjost i vanjštinu uređaja, promijenivši površinski materijal i unaprijedivši softversko rješenje za T7 Shield čime su riješeni problemi slabljenja performansi i pregrijavanja koji se događaju tijekom prijenosa većih datoteka.

Kod ovog SSD diska ne dolazi do slabljenja performansi čak ni kada odjednom prenosite 2 TB podataka. Istovremeno je količina topline koja nastaje pri prijenosu minimizirana čime je izbjegnuta bilo kakva neugodnost koju bi korisnici mogli iskusiti.

Izvor: Samsung

Samsungov prijenosni SSD disk T7 Shield dostupan u bež, crnoj i plavoj boji kompatibilan je s različitim uređajima te može pohraniti veliki broj fotografija, igrica i 4K ili 8K video zapisa, bilo da je riječ o računalu, Macu, pametnom telefonu (Android) ili igraćoj konzoli. Koristi se unaprijeđena sigurnost (256-bitna AES enkripcija) s hardverskom enkripcijom pa su korisnički podaci zaštićeni i sigurni, čak i u slučaju gubitka diska.

Dostupan je u verzijama od 1 TB i 2 TB, dolazi s dvije vrste kabela (USB-C na USB-C i USB-C na USB-A) kao i s trogodišnjim jamstvom, uz IP65 certifikat zaštite od sitne prašine i prskanja vodom.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI