I VEĆA BATERIJA

XIAOMI BAND 7: Nova fitness narukvica s većim ekranom

Autor Smartlife

Stigle su i nove funkcije, ali GPS još nije stigao u pametnu narukvicu

Izvor: Xiaomi

Jedna od najuspješnijih fitnes narukvica na tržištu je svakako Xiaomijeva serija Band. Prvu narukvicu Xiaomi je predstavio 2014. godine. U to vrijeme je bilo uobičajeno vidjeti narukvicu bez ekrana. U međuvremenu, pametne su narukvice evoluirale te danas imaju ne samo ekrane (jedno vrijeme su korišteni monokromatski ekrani) nego ekrane u boji.

Što donosi Xiaomijeva pametna narukvica osam godina kasnije? Više to nisu jeftini dodaci koji se tjednima ili mjesecima nose na ruci, bez potrebe za punjenjem baterije, ukoliko nije uparena s pametnim telefonom nego se samo koristi za praćenje fitness aktivnosti.

Prva stvar koju treba primijetiti su nove dimenzije. Narukvica je dobila veći AMOLED ekran od 1,62 inča u usporedbi s 1,56 inča na Xiaomi Mi Band 6. Ova promjena, prema kompaniji Xiaomi, povećava područje prikazivanja informacija za 25%. Gustoća piksela ekrana ostaje ista kao i ranije (326 ppi).

Izvor: Xiaomi

S većim ekranom dolazi i redizajn korisničkog sučelja te će kupci dobiti nove efekte kao i redizajn ikonica i vizualnog prikaza podataka. Tu je i pregršt novih izgleda – 100, da budemo precizniji, i sva su podesiva.

Na tržištu će se naći i dvije nove boje narukvica, kamuflažna i fluorescentna, što kupcima daje mogućnost izbora između šest službenih boja.

Xiaomi je najavio četiri nove opcije za mjerenje fizičkih aktivnosti – vrijeme oporavka, VO2 Max (zasićenost kisika u krvi) kao i aerobni odnosno anaerobni trening. Xiaomi Band 7 može pratiti čak 120 različitih sportskih aktivnosti uključujući treninge u teretani i aerobik, a moguće je pratiti i unos kalorija.

Izvor: Xiaomi

Nova fitnes narukvica donosi i neprekidno praćenje zasićenosti kisika u krvi, uz upozorenje ukoliko brojke padnu ispod zadovoljavajuće granice. Dodatno, Xiaomi Band 7 podržava i cjelodnevno praćenje otkucaja srca, praćenje sna, kontrolu disanja i mnogo više. Ono što je izostalo je podrška za GPS praćenje. To je funkcionalnost koja je za sada rezervirana za pametne satove, ali ne sumnjamo da će se u sljedećim godinama i to promijeniti.

Ova serija proizvoda je poznata po impresivnom trajanju baterije i to se neće mijenjati. Kapacitet baterije je povećan za 55 mAh u odnosu na prethodnika i sada iznosi 180 mAh, što se prevodi kao trajanje baterije od 14 dana.

Xiaomi Band 7 na kineskom tržištu košta 35 eura. Još se ne zna kada će stići kod nas, ali smo sigurni da nećemo dugo čekati.