SAVIJA SE

HUAWEI MATE XS 2: Bit će povoljniji od prethodnika

Autor Smartlife

Očekuje se da će novi model na europsko tržište stići u lipnju po cijeni od 1999 eura

Izvor: Huawei

I dok je prvi Huawei Mate X koštao 2299 eura, a predstavljen je u Barceloni u veljači 2019. godine, njegov nasljednik Huawei Mate Xs je godinu dana kasnije (predstavljen također u Barceloni u veljači 2020.) koštao 2499 eura. Isprobali smo tada Huawei Mate Xs i oduševili se mogućnostima koje nudi savitljivi ekran.

Novi Huawei Mate Xs 2 imat će ekran od 7,8 inča, što znači da je smanjen s prošlogodišnjih 8 inča. Glavna kamera je od 50 MP, uz 4600 mAh bateriju i prošlogodišnji čipset. Novi model predstavljen je za kinesko tržište, što je uobičajena praksa većine kineskih proizvođača u posljednjih godinu-dvije, a nakon nekog vremena predstavlja se i globalna verzija. U naše krajeve stići će u lipnju 2022.

Izvor: Huawei

Izvor: Huawei

Glavna karakteristika telefona i dalje je savitljivi OLED ekran u preklopivom kućištu, ekran obavija uređaj s vanjske strane, što je drugačije rješenje od većine drugih proizvođača. Ekran je rezolucije 2480 x 2200 piksela i brzine osvježavanja od 120 Hz. Panel je dakle dijagonale od 7,8 inča dok preklapanjem istog kupci dobiju sasvim ugodan prednji ekran od 6,5 inča.

Mate Xs 2 dolazi s tri kamere na poleđini. Glavna kamera ovog uređaja posjeduje f/1.8 senzor od 50 MP. Tu su još i ultraširoka kamera od 13 MP kao i senzor za 3x optički zum od 8 MP. U izrezu na prednjoj strani ekrana se nalazi selfie kamera od 10,7 MP.

Izvor: Huawei

Čipset Mate Xs 2 uređaja je prošlogodišnji 4G LTE Snapdragon 888, a stjecajem okolnosti podrške za 5G nema. Baterija je kapaciteta 4600 mAh s podrškom za brzo punjenje od 66 W. NFC podrška je prisutna, a senzor otiska prsta se nalazi s desne strane uređaja.

Usprkos svojoj veličini, Mate Xs 2 je lakši za 40 g od svog prethodnika i teži samo 255 g. Redukcija u masi je postignuta korištenjem lakših materijala poput titanij legure i staklenih vlakana kao i korištenjem ultra laganog čelika u novim, duplo jačim, Falcon Wing šarkama.

Izvor: Huawei

Izvor: Huawei

Mate Xs 2 pokreće Huaweijev HarmonyOS temeljen na Androidu i EMUI 12. Dolazi u crnoj, bijeloj i ljubičastoj boji kao i u samo jednoj konfiguraciji s 512 GB interne memorije i 8 GB RAM-a.

Očekuje se da će novi uređaj biti dostupan na europskom tržištu u lipnju 2022, a kupci će za Huawei Mate Xs 2 morati izdvojiti 1999 eura. Ukoliko vam ovo djeluje skupo, imajte na umu da je cijena reducirana u odnosu na prethodnika za oko 600 eura.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI