ALTERNATIVA

OVO MORATE ZNATI: Razmišljate o kupnji Huaweija?

Autor Krunoslav Ćosić

Uz Android i Appleov iOS na našem se tržištu prodaju telefoni s pristupom trećoj trgovini aplikacija

Izvor: Huawei

U svijetu postoji više milijardi aplikacija, a njima pristupamo s različitih vrsta uređaja. U moru trgovina s aplikacijama tri su najveće: Googleov Play Store, Appleov App Store i Huaweijev AppGallery. Unatrag 15 godina naviknuti smo da nisu sve aplikacije dostupne u svim operativnim sustavima.

Veći broj aplikacija najprije se pojavi u Appleovoj trgovini, a tjednima, mjesecima pa i godinama kasnije stiže na Android market. I obrnuto, najprije se pojavljuju u Googleovoj trgovini, a zatim u Appleovoj. U posljednje dvije godine sve veći broja aplikacija pojavljuje se i u AppGallery trgovini koju koriste noviji modeli Huaweija, a koji nemaju direktan pristup na Googleovu trgovinu Play Store.

5 stvari koje morate znati o AppGalleryju:

Globalne aplikacije

Aplikacije kao što su Viber, Telegram, Snapchat, Deezer, Tidal, Booking.com, Amazon, Revolut dostupne su korisnicima Huaweijevih pametnih telefona. Gotovo sve najpopularnije globalne aplikacije su u AppGalleryju.

U toj trgovini pronaći ćete i korisne popularne alate za produktivnost poput Microsoft Office aplikacija, ali i najbrže rastuću društvenu mrežu na svijetu TikTok.

Lokalne aplikacije

Koristite li bankarske usluge bez problema ćete ih moći kontrolirati i uz Huaweijev pametni telefon. Uz bankarske dostupne i mnoge druge aplikacije koje vam mogu ustrebati u stvarnom životu. Možda najnovije vijesti želite pratiti kroz mobilnu aplikaciju, a ne kroz web preglednik – velike hrvatske medijske kuće nude aplikacije, kao i domaći telekom operatori, taksi prijevoznici.

Izvor: Huawei

Aplikacije su segmentirane na ukupno 18 kategorija, uključujući vijesti, društvene mreže, zabavu i još mnogo drugih, a sve ih se može pretraživati jednostavnim i nesmetanim pregledom. Huawei neprestano proširuje ponudu dostupnih aplikacija.

Quick Apps

Možda ne želite instalirati sve aplikacije na svoj smartphone. Rješenje nudi AppGallery uz novo iskustvo korištenja aplikacija bez instalacije – Quick Apps koje koriste petinu kodova u odnosu na Android aplikacije čime zauzimaju manje memorijskog prostora. Korisnici mogu koristiti više od 2.000 Quick Apps umjesto 20 izvornih aplikacija sa svega 1 GB prostora.

Izvor: Huawei

Jednostavno pretraživanje aplikacija

Ne pronađete li određenu aplikaciju u AppGalleryju možete poslati njezin naziv na Wishlist. Kad aplikacija bude dostupna korisnik će dobiti obavijest o tome i može ju preuzeti na svoj pametni telefon. Također, aplikacije je moguće potražiti i na službenim stranicama aplikacije te ih od tamo direktno preuzeti na svoj uređaj.

Izvor: Huawei

Ako svoju omiljenu aplikaciju ne pronađete u AppGalleryju možete ju instalirati na neki od druga dva načina navedena u videu.

Kako brzo, jednostavno i sigurno instalirati aplikacije na Huawei telefonima?
Izvor: Youtube

Broj korisnika raste iz dana u dan

S više od 730 milijuna mjesečno aktivnih korisnika u svijetu, što je porast od 10% u odnosu na prošlu godinu, AppGallery je prva prava alternativa dosadašnjem standardu u zadnjih nekoliko godina, a otkako je predstavljena trgovina pokazuje impresivan rast broja korisnika.