SCOOTER

ELEKTRIČNI ROMOBIL Ima E-ABS regenerativni sustav

Autor Krunoslav Ćosić

Xiaomi Electric Scooter 3 dolazi i s novim sigurnosnim značajkama

Izvor: Xiaomi

Uz 600 W snage Xiaomi Electric Scooter 3 postiže 25 km/h, koliko je zakonsko ograničenje. Do sada je Xiaomi u svijetu isporučio više od 4 milijuna električnih skutera (e-romobila).

Novi model na hrvatskom tržištu idealan je za gradske vožnje, dolazi u dvije boje - crnu Onyx Black i sivu Gravity Grey boju. Electric Scooter 3 je vrlo praktičan i lagan (13,2 kg), a njegova rama nadograđena je i sklopiva u 3 koraka, što ga čini jednostavnim za nošenje, sklapanje i pohranu u stražnji dio automobila, autobus ili vlak.

Izvor: Xiaomi

Romobil dolazi i s novim sigurnosnim značajkama koje uključuju E-ABS sustav zaštite od blokiranja kočnica te novu stražnju disk kočnicu s dvije disk pločice. Sustav dvostrukog kočenja i KERS sustav pretvara energiju kočenja u dodatnu električnu energiju i daje još dulji raspon vožnje.

S jednim punjenjem baterije kapaciteta 7650 mAh prelazi 30 kilometara, savladava uspone do 16 posto, a omogućuje tri načina rada:

pješački (0-5 km/h)
standardni (0-20 km/h)
sportski (0-25 km/h)

Nosivost romobila je do 100 kilograma, nazivna snaga je 300 W, a preko Bluetootha se spaja s pametnim telefonima Android i iOS. Uz IP54 ne smetaju mu prljavština niti prašina, a otporan je i na prskanje vodom.

Izvor: Xiaomi