SAFIRNA ZAŠTITA

GARMIN TACTIX 7: Taktički pametni sat

Autor Krunoslav Ćosić

Sat je prema vojnom standardu napravljen za najzahtjevnije situacije

Izvor: COPYRIGHT:AURELIEN VIALATTE/AURELIEN VIALATTE

Tactix 7 serija nudi namjenske taktičke funkcije, funkcije za trening, navigaciju na zapešću i sveobuhvatno praćenje zdravlja i fizičkih aktivnosti. Pametni sat sadrži uvijek uključeni reflektirajući zaslon kompatibilan s naočalama za noćno gledanje te namjensku multi-LED svjetiljku u bijeloj ili zelenoj boji za uvjete slabije vidljivosti. Korisnici će smatrati da je zeleno svjetlo korisno u održavanju prirodnog  noćnog vida njihovih očiju.

Izvor: Garmin

Nova serija od tri modela koristi novo sučelje s 5 tipki i zaslon osjetljivim na dodir. Poboljšano je solarno punjenje na odabranim tactix 7 uređajima tako da se korisnici ne moraju brinuti o punjenju baterije.

Garmin tactix 7 Standard Edition pruža do četiri tjedna trajanja baterije u načinu rada pametnog sata te zahvaljujući napretku u solarnoj tehnologiji tactix 7 Pro series može osigurati do 37 dana trajanja baterije u načinu rada pametnog sata.

Robusna Garmin tactix 7 serija izrađena prema vojnom standardu (MIL-STD-810) je otporna na vodu do 10.000 Pa, uz nove metalne zaštite gumba s ojačanim metalnim ušicama koje dolaze s crnim DLC obloženim titanskim okvirom i stražnjim poklopcem kao i crnim taktičkim najlonskim QuickFit remenima na tactix 7 Pro seriji kako bi sat bio jednako otporan kao i svi koji ga nose.

Izvor: Garmin

Satovi su dostupni u tri modela, imaju veliki zaslon od 1,4” dijagonale prekriven safirnom lećom otpornom na ogrebotine. Korisnici mogu biti sigurni budući da se safir smatra jednim od najtvrđih materijala na svijetu i tako osigurava da zaslon tactix 7 pametnog sata ostane očuvan čak i u najtežim uvjetima.

Skriveni način rada prikuplja prijeđene udaljenosti i biometrijske podatke bez bilježenja podataka o lokaciji za vrijeme fizičke aktivnosti ili operacija. Korištenje ove sigurnosne funkcije osigurava da korisnici mogu koristiti Tactix 7, pa čak i prenijeti zabilježene podatke, bez brige o otkrivanju informacija o lokaciji putem popularnih mobilnih aplikacija. Ne bilježeći podatke o lokaciji uređaja, skriveni način rada također štiti operativnu sigurnost u slučaju da se uređaj izgubi.

Izvor: Garmin

Sat uključuje način kompatibilnosti s noćnim naočalama, Jumpmaster, GPS formatiranje s dva položaja, projicirane putne točke i mogućnost brisanja svih korisničkih podataka u nekoliko sekundi ako se ukaže potreba.

Tijekom operacija u zraku pojedinci mogu koristiti Jumpmaster za tri vrste skokova: HAHO, HALO i Static. Postavite sat na način dvostrukog pozicioniranja i on će istovremeno na jednom zaslonu prikazati dva skupa koordinatnih sustava kao što su MGRS i zemljopisna širina/dužina. Kada je aktiviran noćni način rada, postavke pozadinskog osvjetljenja zaslona smanjit će se na razinu koja neće ometati funkciju naočala za noćno gledanje.

Izvor: Garmin

I civilni i službeni zrakoplovci imat će koristi od funkcije „Direct-To Navigation“, koja omogućuje navigaciju direktno do zračne luke ili korištenje funkcije „Nearest“ za aktiviranje puta do najbliže zračne luke. Osim toga, piloti također mogu pristupiti zračnom vremenu uključujući NEXRAD radar, METAR i TAF funkcije kako bi vidjeli vjetrove, vidljivost i tlak zraka izravno na svom tactix 7 satu.

Sat omogućuje alate za zdravlje uključujući puls zasićenosti kisikom, puls na zapešću, praćenje disanja i stresa, plus Garmin wellness uvide kao što su Body Battery, Fitness Age i Sleep Score s naprednim nadzorom spavanja. Početna cijena za tactix 7 seriju je 8.299,99 kuna.

Izvor: Garmin