IMA PET SENZORA

NA VRHU JE SADA… Honor Magic4 Ultimate

Autor Krunoslav Ćosić

Na DxoMark listi najboljih kamera na pametnim telefonima došlo je do smjene

Izvor: Honor

Dosadašnji broj jedan, Huawei P50 Pro sa 144 osvojena boda, više nije prvi na listi DxoMarka. Dva boda više ima Honor Magic4 Ultimate.

Izvor: DxoMark

Honor Magic4 Ultimate ima veliki LTPO OLED ekran od 6,81 inča, procesor Snapdragon 8 Gen 1, keramičko vodootporno kućište (crno i bijelo) i kamere s velikim senzorima i f/1.8 lećama kao i mnoge druge stvari koje ga čine jedinstvenim. Ukupno se na stražnjem dijelu nalazi pet senzora.

Izvor: Honor

Honor Magic4 Ultimate ima pet kamera na stražnjoj strani, uz glavni senzor od 50 megapiksela s dubinskom TOF 3D lećom. Širokokutni objektiv od 64 MP, periskop teleobjektiv od 64 MP (omogućuje 3,5x optički zum) kao i kamera s poboljšanim spektrom od 50 MP zaokružuju cijeli paket kamera. Najveći mogući zum je 100x.

Tu je i potpuno novi, prilagođeni procesor slike koji uz umjetnu inteligenciju omogućuje bržu i učinkovitiju obradu slike, što omogućuje bolje fotografije čak i u uvjetima slabog osvjetljenja. Na ovom pametnom telefonu možete snimati 4K u noćnom načinu rada.

Izvor: Honor

DxoMark za Honorove kamere kaže da omogućuju visokokvalitetne fotografije u svim testnim kategorijama iu svim uvjetima osvjetljenja, izvrsnost u hvatanju trenutka što ga čini posebno prikladnim za akcijsku fotografiju, visokokvalitetne noćne fotografije, zum s vrlo dobrim performansama srednjeg dometa, visoku kvalitetu slike i široko vidno polje na ultraširokom senzoru.

Pod pozitivne karakteristike DxoMark ističe vrlo dobar prikaz boja na zaslonu, OLED zaslon koji radi gotovo bez treperenja, a pod minuse pišu nestabilnost videa, autofokus koji nije baš uvijek vrhunski te nedostatak svjetline ekrana na otvorenom.

Izvor: Honor

Ugrađena je baterija od 6000 mAh koja omogućuje punjenje žicom snagom od 100 W (za 30 minuta se baterija napuni do 100 posto) te 50 W bežično punjenje. Honor Magic4 Ultimate s 13 GB radne i 512 GB interne memorije (bez mogućnosti proširenja) bit će dostupan u crnoj i bijeloj boji tijekom 2022. godine u Kini, a cijena će biti oko 1150 eura.

Nema informacija kad će izuzetno jaka verzija telefona stići na globalno tržište, ali to je uobičajena praksa – telefoni se prvo predstavljaju na kineskom tržištu, a onda slijedi dolazak na druga tržišta.

Honor Magic4 Ultimate
Izvor: Honor

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI