SAT ZA TRKAČE

HUAWEI WATCH GT RUNNER: Prikuplja podatke o okolišu i zdravlju

Autor Krunoslav Ćosić

GT obitelj dobila je novog člana, a namijenjen je za trčanje, ali i za druge aktivnosti

Izvor: Huawei

Prvi Huaweijev profesionalni sat za trčanje donosi sve najbolje iz poznate Huaweijeve serije GT, ali i nove značajke namijenjene ponajviše rekreativnim i profesionalnim trkačima.

Huawei Watch GT Runner promjera 46 mm kompatibilan je s iOS 9.0 i novijim te Android 6.0 i novijim uređajima. Na dodir osjetljivom AMOLED zaslonu od 1,43 inča (466 x 466 piksela) omogućuje značajke praćenja zdravlja i kondicije uključujući i inteligentni plan dinamičke prilagodbe i Healthy Living Shamrock, a sve što je potrebno je preuzeti aplikaciju Huawei Health na svoj pametni telefon.

Izvor: Huawei

Za iznos od 2199 kuna dobit ćete pomoćnika za cjelodnevnu upotrebu u kućište od polimernih vlakana s keramičkom završnom obradom i krunicom od titanske legure zrakoplovne klase, uz 5 ATM vodootpornosti. Sat je mase 38 grama tako da neće opterećivati ruku trkača dok trči. Antibakterijski remen za sat je vodootporan pa trkači ne moraju brinuti da će znoj i prljavština doći u kontakt s remenom tijekom treninga.

Watch GT Runner dolazi s ekskluzivnim prikazom podataka o opterećenju treningom, RAI (indeks sposobnosti trčanja), vremenu oporavka i vremenskim prilikama kako bi korisnik trening prilagodio svojim potrebama. Pruža trajanje baterije do 14 dana u pametnom načinu rada te do 8 dana kada se konstantno koristi. Uz zvučnik i mikrofon omogućuje i telefonske pozive.

Izvor: Huawei

Sposoban je uz senzore precizno procijeniti sposobnost i razinu trčanja. Učinak trčanja izračunava se na temelju povijesti otkucaja srca, tempa, udaljenosti, učestalosti trčanja i drugih višedimenzionalnih podataka te mjerenja RAI-ja kako bi točno klasificirao sposobnost trkača.

Sat prikazuje i znanstveno faktorirane podatke kao što su razina umora, indeks treninga, intenzitet aerobnog i anaerobnog treninga kako bi trkačima pružio preciznu analizu trenutnih sposobnosti trčanja i prilagođeni plan trčanja, a sve s ciljem postizanja optimalnih rezultata.

Izvor: Huawei

Podaci se mogu dijeliti s aplikacijama trećih strana putem Huawei Health aplikacije, što omogućuje razmjenu podataka, praktično iskustvo pregledavanja podataka i učinkovito vježbanje.

Watch GT Runner sadrži novu Huawei TruSeen 5.0+ tehnologiju praćenja otkucaja srca koja pruža točan dinamički puls i praćenje razine kisika u krvi, pri svakom koraku trkača. Antena s dvopojasnim GNSS čipom od pet satelitskih sustava (GPS, Beidou, Glonass, Galileo i QZSS) omogućuje točnu tehnologiju pozicioniranja.

Izvor: Huawei

Watch GT Runner s operativnim sustavom HarmonyOS 2.1 sadrži ugrađeni barometar te podržava funkciju kompasa kako bi korisnici uvijek bili sigurni na otvorenom. Također, memorija od 4 GB omogućuje reprodukciju glazbe putem zvučnika ili slušalica te dolazi s velikom količinom prostora za pohranu, u koji stane do 500 pjesama.