KORISNO!

PETAL MAPS: Od sada i na vanjskom ekranu modela P50 Pocket

Autor Krunoslav Ćosić

Iako je dijagonale od samo 1,04 inča, ekran omogućuje korisnu funkcionalnost

Izvor: Huawei

Jedan od najljepših pametnih telefona trenutno je Huawei P50 Pocket. Radi se o preklopnom uređaju kod kojeg je glavna stvar savitljivi ekran od 6,9 inča, ali pozornost privlači i maleni vanjski okrugli ekran unutar kojeg se prikazuju razne notifikacije, koristi selfie kamera te provjerava zaštita lica od sunčevog zračenja.

Sad na ta taj vanjski ekran dolazi još jedna (korisna) novost – prikaz navigacije uz Petal Maps kad je telefon preklopljen. Istovremeno, navigacija na unutarnjem i vanjskom zaslonu korisnicima pruža neometano korištenje u svakoj situaciji. Zbog jedinstvenog pristupa na zaslonu poklopca, Petal Maps ne samo da obogaćuje korisničko iskustvo već pruža i dodatnu pogodnost koja nije dostupna na drugim modelima telefona.

Izvor: Huawei

„Tehnologija se treba prilagođavati korisniku, a ne obrnuto. To je razlog zašto je, za svakoga tko kupi P50 Pocket, korištenje Petal Mapsa na pametnom ekranu prednjeg zaslona ogroman bonus. Ne samo da je vidljiv na glatkom OLED zaslonu kada je uređaj rasklopljen već nastavlja prikazivati upute kada je i sklopljen, bez ikakvog kompromisa u pogledu performansi čineći svakodnevne životne aktivnosti poput vožnje ili putovanja, lakšim i sigurnijim“, kaže dr. Jamie Gonzalo, potpredsjednik Huawei Mobile Servicesa.

Petal Maps (inače dostupan od 2020. godine) unaprijed je učitan na Huawei uređajima, a dostupan je i putem AppGallery trgovine. Svi korisnici Android pametnih telefona Petal Maps aplikaciju mogu preuzeti putem Play Storea.