NOVO ISKUSTVO

MWC22: Holoride i HTC debitirali s novim naočalama

Autor Krunoslav Ćosić

Novi model naočala spreman je za zabavu u automobilu

Izvor: Krunoslav Ćosić

Tehnološki startup koji podržava Audi i HTC u Barceloni je na MWC22 lansirao XR naočale u pokretu za korisnike VIVE Flowa. Naočale smo isprobalo na Mobile World Congressu 2022.

Holoride je tvrtka koja unaprjeđuje budućnost zabave u vozilu, a udruživanjem s HTC VIVE, inače vrhunskom platformom i ekosustavom virtualne stvarnosti (VR) će holoride implementirati svoju tehnologiju proširene stvarnosti (XR) u VIVE Flow.

Kompaktni i lagani uređaj su impresivne naočale namijenjene za prijevoz korisnika na stražnjem sjedalu automobila, a putnik će nakon toga ući u maštoviti svijet ispunjen sadržajem na svakom koraku, uključujući VR i tradicionalni 2D sadržaj.

VIVE Flow će biti prvi VR uređaj spreman za holoride za serijsku integraciju u automobile u okviru lansiranja tvrtke na tržište u drugoj polovici 2022. godine. Holoride će dodati uzbuđenje svakoj vožnji spajanjem XR sadržaja s podacima o kretanju, lokaciji i navigaciji u stvarnom vremenu iz automobila i njegovog okruženja, stvarajući hiper-imerzivna iskustva.

Izvor: Krunoslav Ćosić

Uz VIVE Flow vozači se mogu prirodno kretati i manevrirati kroz virtualne svjetove s istim intuitivnim gestama kao i s konvencionalnim VR uređajima. A s holorideovim naprednim kino modom korisnici mogu privatno uživati u 2D sadržaju na virtualnom, pokretom sinkroniziranom kino ekranu.

Holoride ima misiju stvoriti uzbudljiva iskustva u vozilu za putnike koji putuju Metaverseom, a to počinje uzimanjem tehnologije u ruke – ili na glave – vozačima. Elegantan, prijenosni dizajn naočala znači da vozači mogu uživati u zabavnom i povezanom iskustvu gdje god krenuli.

Izvor: HTC

VIVE Flow je savršen suputnik na putovanju. Teži samo 189 g, udoban je za nošenje i lagan tako da vozači mogu lako prenijeti naočale do i iz automobila. Dizajn s dvostrukim šarkama i mekana brtva čine VIVE Flow jednostavnim za stavljanje, skidanje i sklapanje. I pruža kino ekran za uživanje u sadržaju, bilo da se radi o igrama ili TV-u i filmovima.

U Barceloni smo isprobali naočale koje ugodno stoje na glavi, ne opterećuju nos, a dodatna ugodnost postignuta je magnetnim dodatkom koji osigurava mekan kontakt između naočala i nosa. Ipak, idealno iskustvo se postiže sjedanjem u vozilo.