MOŽDA I LAJE

PAS ROBOT IZ SONYJA Od sada ga možete nositi kao pravog psa

Autor Igor Martić

Zahvaljujući novom remenu robot se lakše prenosi

Izvor: Lucky Industries / Ferrari / Profimedia

Mnogima je robotski pas Aibo prirastao srcu te ga doživljavaju i kao člana obitelji, poput živog psa. S njim žele putovati, šetati se i imati ga blizu sebe cijelo vrijeme. I istovremeno mogu s njim komunicirati jer senzori nisu skriveni.

Kako bi robotski kućni ljubimac bio što bliže vlasniku Sony je u suradnji s proizvođačem pojaseva za nošenje beba predstavio novi dodatak pod nazivom Aibosling. Aibo izgleda kao beba, zar ne? Prilagođenu nosiljku za „štene“ izradila je tvrtka Lucky Industries, a u prodaji će biti dostupna tijekom 2022. godine. Cijena dodatka je 85 dolara.

Izvor: Profimedia

Ako ste već potrošili 1730 dolara na simpatičnog robota Aibo (plus 800 USD kroz pretplatu u trajanju tri godine kako biste dobili sve napredne mogućnosti) onda bi trebalo pripaziti na malenog robota.

Sony je svoj robot predstavio prije 23 godine te je namijenjen kao robot-pratitelj koji razumije neke glasovne naredbe vlasnika. Bilo je to godinama prije nego su se pojavili glasovni pomoćnici kakve danas koristimo i na svojim pametnim telefonima. Sony je robota nadogradio u 2017. godini tako da se kreće poput psa. Ima OLED ekran za oči kako bi izrazio neke osjećaje i reakcije, kamera je u nosu a uz nju „pas“ može prepoznati poznata lica i reagirati promjenom izraza lica.

Izvor: Sony / Ferrari / Profimedia

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI