USKORO NOVI MODEL

OPPO SURAĐUJE S HASSELBLADOM Usmjerava se na tehnologiju kamere

Autor Krunoslav Ćosić

Nakon OnePlusa, Hasselblad kreće u suradnju s kineskim Oppom

Izvor: Hasselblad

Oppo je potpisao trogodišnji ugovor sa švedskim fotografskim stručnjakom Hasselbladom o zajedničkom razvoju tehnologije za svoje vodeće pametne telefone, nadovezujući se na postojeći ugovor između tvrtke za kamere i sestrinskog brenda proizvođača mobilnih telefona OnePlus.

Izvor: Hasselblad

Oppo za cilj im "donijeti najprirodniji mogući ton kože na svojoj portretnoj fotografiji" kao rezultat suradnje s brandom poznatim još iz vremena analogne fotografije. Prije nekoliko godina Hasselblad je surađivao s Motorolom, na dodacima za mobilne telefone.

Iako je partnerstvo tek najavljeno, Oppo je rekao da će koristiti Hasselblad tehnologiju u Find X5 seriji koja je planirana za lansiranje kasnije u tekućem (prvom) tromjesečju 2022. Ne zna se hoće li suradnja uključivati i nešto više od kalibracija boja, kao na OnePlus 9 Pro, ali se zna da će novi Oppov model imati Sonyjev foto senzor IMX766 koji uključuje 50 megapiksela.

Izvor: Oppo

Hasselbladov dogovor iz ožujka 2021. s proizvođačem pametnih telefona OnePlus (na seriji 9) s izazovom prethodio je njegovoj integraciji s Oppom. Sporazum je uključivao dugotrajno obećanje da će koristiti tehnologiju tvrtke za kamere u OnePlus uređajima zajedno s općim zajedničkim naporima istraživanja i razvoja. OnePlus je vlasnik branda Oppo tako da ne iznenađuje nova suradnja.

Izvor: Krunoslav Ćosić

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI