JOŠ MALO...

USKORO! Bit će to najbolji Samsung Galaxy S uređaj do sada

Autor Krunoslav Ćosić

U najavi se skriva novi Note, ali zapakiran u Galaxy S seriju

Izvor: Samsung

„At Unpacked in February 22, we'll introduce you to the most noteworthy S series device we've ever created“, izjavio je TM Roth, predsjednik i voditelj MX (Mobile eXperience) Business odjela, Samsung Electronics.

Obratite pozornost na „noteworthy“ odnosno najzanimljiviji. Iako će nova Samsung Galaxy S22 serija zablistati u vrijeme u koje se očekuje, ove bi godine iz Samsunga ponovo moglo doći iznenađenje. U kolovozu prošle 2021. godine nismo dočekali Samsung Galaxy Note21, što je bo jasan znak kako se neke stvari mijenjaju.

TM Roh, Samsung
Izvor: Samsung

Može se reći da se spajaju Galaxy S i Galaxy Note serija, a novi model Samsung Galaxy S22 Ultra na neki će način biti Note22 Ultra, ako bismo slijedili logiku jer će dobiti S Pen olovku. Razveselit će to sve ljubitelje Note serije koja je s nama od 2011. godine, kad je Samsung s prvim Note modelom otvorio vrata prema ekranima većima od 5 inča. U to se vrijeme kategorija uređaja s ekranima većim od 5 inča zvala „phablet“, što je izvedenica od phone + tablet.

U međuvremenu, phablet je kao kategorija nestao, a smartphone je stigao na korak do 7 inča, iako je u posljednje dvije-tri godine na tržištu bilo i nekoliko telefona s ekranima od oko 7,2 inča. Njih bismo mogli zvati phablet kategorija.

Samsung Galaxy Note20 Ultra
Izvor: Samsung

Što kaže TM Roth iz Samsunga?

Iako se za sada ne otkriva datum predstavljanja nove Galaxy S22 serije, za očekivati je da će se to dogoditi u prvom dijelu veljače 2022. Nešto prije početka Mobile World Congressa u Barceloni. Iako za sada stoje najave da će se sajam u katalonskom gradu održati krajem veljače, te iako je Samsung (američki) nastupio na sajmu CES u Las Vegasu početkom siječnja ove godine, sjećamo se prošle 2021. godine kada je MWC21 prolongiran za kraj lipnja.

TM Roth je u svojoj najnovijoj blog objavi istaknuo kratki pogled na evoluciju Samsungovih pametnih telefona. Osim što je naglasio kako tvrtka Samsung teži konstantom razvijanju inovacija s kojima će pomaknuti granice u industriji te pružiti korisnicima ono najbolje od tehnologije, otkrio je i što možemo očekivati od novih pametnih telefona koji dolaze u veljači.

“Oduševljen sam kada vidim koliko inovacija postoji u današnjem svijetu. Ipak, najviše sam uzbuđen zbog evolucije pametnog telefona i njegove tehnologije. Zaista je nevjerojatno da je jedan uređaj uspio otvoriti put novim digitalnim industrijama – od rada na daljinu, obrazovanja, zabave i fitnesa – te mogućnosti snimanja, istraživanja i komuniciranja s bilo kim, bilo gdje, a sve jednim dodirom na
zaslon”.

Samsung Galaxy Note20 Ultra
Izvor: Samsung

TM Roh se prisjetio kako je to izgledalo s dolaskom prvog Galaxy Note pametnog telefona koji je zasigurno bio ispred svog vremena: “U 2011. godini Galaxy Note spojio je praktičnost i prenosivost pametnih telefona s velikim 5,3-inčnim zaslonom i funkcionalnošću tableta. Note je stvorio naslijeđe gdje je veliki zaslon sada standard, a S Pen olovka osnažila je ljude da spoje kreativnost s produktivnošću jer su svoje ideje mogli brzo zapisati u Samsung Notes.”

“Kasnije, u 2019. godini odvažili smo se još jednom redefinirati pametne telefone. Kreirali smo Galaxy Z Fold i u mobilnu industriju donijeli potpuno novi oblik, a njihov vrhunski preklopni dizajn promijenio je način na koji ljudi koriste svoje pametne telefone. Uz Flex način rada videopozivi su postali jednostavniji, čak i bez korištenja ruku, dok je zbog opcije za odabir više prozora postao pravi multitasking alat“, nadovezao se TM Roh na pojavu Samsung preklopnih pametnih telefona s kojima su ponovno pokrenuli revoluciju u industriji.

Samsung Galaxy Note20 Ultra
Izvor: Samsung

TM Roh vjeruje da su mnogi korisnici bili iznenađeni kada Samsung prošle godine nije predstavio novi Galaxy Note. Svjestan je velikog entuzijazma za Note seriju i S Pen olovku. Također, naglasio je da nipošto nisu zaboravili ovo mobilno iskustvo koje korisnici toliko vole.

Približavanjem Unpackeda – najočekivanijeg događaja u veljači, tvrtka Samsung predstavit će najzanimljiviji uređaj iz nove S serije. TM Roh je otkrio da je ovo jedan od najinovativnijih pametnih telefona u koji su integrirali najbolje značajke i iskustva iz Galaxy serije uređaja te da ponovno možemo očekivati vrhunsku kameru.

“S njim ćete postati kralj noći - snimajući najbolje i najsvjetlije fotografije te videozapise koje ste ikada snimili pametnim telefonom. Dominirat će izuzetnom snagom, brzinom i alatima koji se ne mogu pronaći nigdje drugdje. Također, uživat ćete u vrhunskim inovacijama koje su dostupne zahvaljujući najpametnijem Galaxy iskustvu do sada i najodrživijem Galaxy ekosustavu. Pomoći ćete nam ispisati budućnost pametnih telefona – zato se pripremite za vrhunski Galaxy doživljaj,” najavio je TM Roh.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI