IMA DVA EKRANA

PREDSTAVLJEN JE Honorov prvi preklopni uređaj sa savitljivim ekranom

Autor Krunoslav Ćosić

Iako su preklopni uređaji na tržištu već tri godine, svi čekaju povoljnije uređaje

Izvor: Honor

Honor Magic V prvi je kompanijin uređaj sa savitljivim ekranom koji se nalazi u preklopnom, sklopivom kućištu. Honor je novi model predstavio uz prethodnu najavu krajem prošle 2021. godine, uz samo jednu fotografiju i bez ikakvih tehničkih podataka.

Prvi model Honor opisuje s riječima o vodećem dizajnu u industriji, uz revolucionarne zaslone i dinamične performanse kako bi pružio najbolje iskustvo u klasi. Prvi Honorov 5G preklopni flagship pametni telefon pokreće potpuno novi čipset Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1.

Izvor: Honor

Uz napredan ultra tanak plutajući preklopni mehanizam, širi vanjski zaslon i najnoviji Magic UI 6.0, Honor Magic V čini veliki korak naprijed u inovativnom preklopnom dizajnu pametnih telefona, s nizom značajki i funkcionalnosti koje ga izdvajaju od postojećih preklopnih uređaja na tržištu.

Već je poznata i cijena - Honor Magic V koštat će u Kini 9.999 RMB (EUR 1390) za verziju 12 + 256 GB dok će jača izvedba s 12 + 512 GB koštati 10,999 RMB (EUR 1530). Prodaja počinje 18. siječnja 2022.

Izvor: Honor

Dizajniran pomoću naprednog plutajućeg preklopnog mehanizma koji je najtanji u usporedbi sa sličnim proizvodima na tržištu, Honor Magic V ima simetrično tijelo koje je vodeće u industriji, pružajući transformacijsko korisničko iskustvo i stvarajući novo mjerilo u preklopnom dizajnu pametnih telefona.

Magic V može se pohvaliti 6,45-inčnim 44° zakrivljenim OLED zaslonom kada je preklopljen, postižući širi omjer slike od 21,3:9 koji ga izdvaja od ostalih preklopnih uređaja na tržištu. To čini uređaj iznimno ugodnim za korištenje i funkcionalnim jer zaslon funkcionira poput tradicionalnog pametnog telefona, umjesto da izgleda dugo i usko.

Honor Magic V
Izvor: Honor

Opremljen inovativnim šarkama, Honor Magic V otvara se na iznimno širok 7,9 inčni zaslon bez nabora pružajući impresivno iskustvo nalik tabletu koje je idealno za gledanje sadržaja, obavljanje više zadataka i povećanje produktivnosti tijekom rada. Podržava Multi-Windows, omogućujući zaslonu da se podijeli u više prozora.

Zasloni podržavaju 100% DCI-P3 raspon boja i pružaju do 1,07 milijardi boja omogućavajući korisnicima da uživaju u širokom rasponu zapanjujućih boja i vizuala u živopisnoj jasnoći. S brzinom osvježavanja zaslona do 120 Hz, gledateljima je zajamčeno impresivno iskustvo zabave bez obzira na to gledaju li filmove, pregledavaju web ili se igraju. Honor Magic V prvi je preklopni pametni telefon koji je dobio IMAX Enhanced certifikat.

Izvor: Honor

Izrađen od legure titana visoke čvrstoće, tekućih metala cirkonija i karbonskih vlakana visoke čvrstoće koji smanjuju gustoću uređaja Honor Magic V izuzetno je lagan i uravnotežen kada se drži na dlanu omogućujući korisnicima da istraže njegov puni potencijal i funkcionalnost, bilo da je preklopljen ili otvoren.

Opremljen je s 12 GB RAM-a i 256 GB prostora za pohranu. Podržava novi Link Turbo X nudeći velike brzine preuzimanja. U pozadini inteligentni sustav hlađenja, koji se sastoji od najnovijeg grafena treće generacije i sustava umjetne inteligencije za upravljanje toplinom, učinkovito hladi telefon uz održavanje učinkovitosti.

Izvor: Honor

Ima četiri kamere koje pokreće umjetna inteligencija sa stražnjom kamerom od 50 MP i prednjom kamerom od 42 MP koja pruža zapanjujuću fotografiju i videografiju u tri načina rada – Night, HDR, Zoom.

Unutar kućišta, koje dolazi u tri boje - crnoj, Space Silver i Burnt Orange, koristi se dvostruki dizajn baterije ukupnog kapaciteta 4750 mAh, puni se punjačem snage 66 W tako da će se baterija do 50 posto napuniti za samo 15 minuta.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI