Prime Black

TCL TAB 10L Tableti će i u 2022. biti tražena roba

Autor Krunoslav Ćosić

TCL kod novog tableta naglasak stavlja na ekran

Izvor: TCL

Ne trebaju svima nabrijane hardverske specifikacije jer takav uređaj prati i visoka cijena. Ukoliko ćete uskoro kupovati novi tablet s velikim ekranom, pri čemu vam je bitna kvaliteta tog ekrana, a manje su bitne neke druge komponente, zanimljiv je model TCL Tab 10L.

TCL je jedan od najvećih i najpoznatijih proizvođača ekrana, u novije vrijeme eksperimentiraju i sa savitljivim, a dok se takvi modeli ne pojave u prodaji korisni će biti i ravni tableti. I dok su tableti od 7 inča gotovo iščezli s tržišta, nekadašnje male tablete sada preuzimaju veliki tableti.

Iz naziva modela TCL Tab 10L može se zaključiti da se radi o ekranu od 10 inča (točnije, od 10,1 inča). IPS ekran naglasak ne stavlja na rezoluciju koja je 1280 x 800 piksela, ali stavlja na kvalitetu prikaza. Ekran pokriva 81 posto prednje površine, a na prednjem se dijelu nalazi i prednja kamera od 2 megapiksela.

Izvor: TCL

Na stražnjoj strani kućišta u Prime Black crnoj boji smještena je kamera također od 2 megapiksela. Dakle, samo osnovna funkcionalnost kako biste mogli obavljati video pozive, bilo za sastanke, komunikaciju s članovima obitelji ili prijateljima. Ili za online školu.

U pozadini se nalazi Android 11 kojeg pokreće MediaTekov čipset MTK8167B s četiri procesorske jezgre, uz 2 GB radne i 32 GB interne memorije. Korisniku će za razne dokumente ostati oko 24 GB, a ustreba li dodatnih gigabajta moguće je memoriju proširiti microSD karticama u utoru koji podržava do 128 GB.

Izvor: TCL

Tablet TCL Tab 10L mase 426 grama i debljine 9,2 mm u kućištu skriva bateriju kapaciteta 4080 mAh koja se puni preko Type-C konektora snagom od 5 W, a napunit će se za manje od 5 sati. Standardno, tablet podržava Wi-Fi 802.11 b/g/n, ima Bluetooth 4.2 te podržan Wi-Fi Direct za brzo prebacivanje dokumenata između kompatibilnih Android uređaja.

Uz TCL Tab 10L uživat ćete i i zabavi te gledanju filmova i serija jer ima dva zvučnika, a želite li sve slušati putem slušalica preko 3,5 mm konektora moći ćete ih spojiti na TCL-ov tablet.

Izvor: TCL