POPUT PILOTA

OVO SU ENGO-1 Super lagane AR naočale s head-up tehnologijom

Autor Krunoslav Ćosić

Naočale omogućuju prikaz ključnih podataka u vidnom polju, upravo kada je korisniku potrebno

Izvor: ActiveLook

Engo-1 poboljšava performanse natjecatelja i omogućuje im da se usredotoče na ono što je važno. Uz tehnologiju Activelook, AR pametne sunčane naočale sada mogu pružiti korisniku head-up zaslon koji prikazuje podatke o njegovoj izvedbi u stvarnom vremenu dok trenira ili se natječe. Slično kao što head-up display prikazuje podatke u automobilu ili zrakoplovu, za vrijeme vožnje, što znači da vozač (ili pilot) ne mora skretati pogled kako bi pratio aktualne informacije.

Izvor: JOHN SEGESTA

Ultra-lagane Engo-1 mase su samo 42 g zahvaljujući novoj tehnologiji koju je razvio ActiveLook i nude trajanje baterije od 12 sati. Biciklisti, trkači ili triatlonci više ne moraju podizati zapešće i provjeravati sat, gledati u svoj nosivi uređaj ili gledati u svoj pametni telefon.

Pri izradi naočala suradnja je ostvarena s vrhunskim biciklistima, trkačima i triatloncima kako bi se razvio proizvod visokih performansi koji je udoban za nošenje i uz to izgleda sjajno. Njegova minijaturna tehnologija head-up zaslona ActiveLook omogućuje prikaz bitnih podataka o sportskim performansama bez prepreka u vidnom polju korisnika.

Izvor: ActiveLook

Izvor: JOHN SEGESTA

Ugrađena ActiveLook tehnologija uključuje metrike kao što su prijeđena udaljenost, broj otkucaja srca, generirani vati i proteklo/ukupno vrijeme omogućujući sportašima da prate svoju izvedbu i brže napreduju.

Podaci koji su sportašu potrebni diskretno se projiciraju u njegovo vidno polje štedeći mu vrijeme i dopuštajući mu da se usredotoči na ono što je ispred. Bluetooth povezuje naočale s aplikacijom ActiveLook na korisnikovom pametnom telefonu i s više senzora koji prikupljaju podatke.

Izvor: JOHN SEGESTA

U aplikaciji korisnik može personalizirati zaslon, dobiti pristup kompletnoj statistici tijekom vremena te ju koristiti za kasnije analize. Aplikacija Activelook dostupna je na pametnim telefonima, Garmin satovima i biciklističkim računalima.

Uz otpornost na udarce Engo ima fotokromne leće koje se automatski prilagođavaju promjeni svjetlosti pružajući jasnoću i 100% UV zaštitu u svim uvjetima. ActiveLook je specijalizirani odjel proširene stvarnosti francuske tvrtke Microoled koja proizvodi OLED mikrozaslone visoke razlučivosti s izuzetno niskom potrošnjom energije.

Izvor: EMMANUEL DALFABBRO/www.Emmanuel-DalFabbro.com

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI