DVA ANDROIDA

2 NOVA FLAGSHIP PAMETNA TELEFONA: Poco F3 i Poco X3 Pro

Autor Krunoslav Ćosić

Moćne performanse i zabava u prvom su planu kod novih pametnih telefona Poco F3 i Poco X3 Pro

Izvor: Poco

Qualcomm Snapdragon 870 5G pokreće Poco F3 dok je drugi model Poco X3 Pro s Qualcomm Snapdragon 860 namijenjen radu u 4G mobilnim mrežama.

„Zaključno s 28. veljače 2021. Poco je isporučio ukupno 13 milijuna pametnih telefona od početnog lansiranja Poco F1 2018. godine. Konkretno, globalne isporuke samo Poco X3 NFC modela premašile su 4 milijuna komada u roku od 7 mjeseci“, rekao je Kevin Qiu, voditelj Poco Global. „Poco nastavlja graditi svoj uspjeh donoseći točno ono što korisniku treba pa čak i puno više od toga.“

Poco F3

Poco F3 je opremljen 6,67-inčnim E4 AMOLED DotDisplayom s brzinom osvježavanja od 120 Hz te Dolby Atmos audio tehnologijom. 360 Hz brzina uzorkovanja na dodir i fino podešeni algoritam dodira omogućuje telefonu da izuzetno brzo reagira na dodir prsta. MEMC tehnologija, dodajući do 60 sličica u sekundi, dodatno poboljšava glatkoću video sadržaja.

Izvor: Poco

Zaslon s certifikatom HDR10+, uz True Display i True Color značajke, pruža uistinu ugodno iskustvo gledanja uz živopisne i vrlo precizne boje. Unaprijeđeni E4 materijal donosi najveću svjetlinu zaslona na 1300 nita i pomaže smanjiti potrošnju energije za 15% u usporedbi s E3 materijalom posljednje generacije.

Poco F3 izrađen je od neklizajućeg materijala, debljine od samo 7,8 mm i 196 g mase. Corning Gorilla Glass 5 s prednje i stražnje strane daje telefonu čvrstu zaštitu. Dvostruki zvučnici se sastoje od glavnog zvučnika smještenog sa strane i sekundardnog zvučnika na vrhu. F3 prvi je Poco uređaj koji sadrži Dolby Atmos tehnologiju zvuka.

Izvor: Poco

Dolazi s trostrukom AI kamerom i bezbroj inovativnih značajki koji pomažu u unaprjeđenju vještina fotografiranja. Stražnje kamere sastoje se od 48 MP glavne kamere s 1,6-milimetrskim 4-u-1 velikim pikselom, ultraširoke leće od 119° i 5 MP telemakro kamere koja podržava autofokus od 3 cm do 7 cm. Prednja kamera od 20 MP podržava selfie u noćnom načinu rada.

Za razliku od većine pametnih telefona s dvostrukim mikrofonima, Poco F3 dolazi s trostrukim mikrofonima i Audio Zoom značajkom. Prilikom snimanja videozapisa, namjenski treći mikrofon sa stražnje strane omogućuje uređaju da „zumira“ zvuk zajedno sa slikom, snimajući jasan zvuk udaljenih scena i znatno poboljšavajući prijem zvuka tijekom snimanja. Linearni X-osni haptički motor pruža kratke, oštre vibracije kako bi upotpunio flagship iskustvo zabave.

Baterija od 4520 mAh s brzim punjačem od 33 W u kutiji se može napuniti do 100% u samo 52 minute. Poco F3 dolazi u tri boje, Arctic White, Night Black i Deep Ocean Blue te u dvije
memorijske varijante 6 GB + 128 GB i 8 GB + 25 6GB.

Cijena za Poco F3 6 GB + 128 GB je 349 EUR dok je cijena za Poco F3 8 GB + 256 GB 399 EUR.

Poco X3 Pro

LiquidCool Technology 1.0 Plus je rashladna tehnologija s bakrenom toplinskom cijevi i nekoliko slojeva grafita koji zajedno rade na smanjenju toplinskog kapaciteta uređaja, kao i kod modela Poco F3. Ima brzi punjač snage 33 W koji puni bateriju kapaciteta 5160 mAh, a baterija će potrajati dva dana.

Izvor: Poco

Poco X3 Pro opremljen je 6,67“ FHD + DotDisplayom s brzinom osvježavanja od 120 Hz i brzinom uzorkovanja od 240 Hz, što osigurava super responzivno iskustvo igranja niske latentnosti. Zaslon koristi DynamicSwitch za optimizaciju brzine osvježavanja za različite aplikacije te dolazi s nadograđenom zaštitom uz pomoć Corning Gorilla Glass 6.

Dvostruki zvučnici, smješteni na vrhu i sa strane, pružaju flagship zvuk za vrijeme streaminga i igranja. Upareni su sa živahnim vibracijama koje generira precizno podešeni Z-osni linearni motor stvoren kako bi pružio zadovoljstvo prilikom igranja.

Izvor: Poco

Sa stražnjom četverostrukom kamerom omogućuje bezbroj funkcija za fotografiranje. Glavna 48 MP kamera koja podržava 1.6um 4-u-1 super piksele omogućuje jasne i zapanjujuće detaljne slike. Izrazito široka leća fotoaparata od 119° nudi noćni način rada tako da se mogu snimiti prekrasne pejzažne fotografije ili grupne fotografije čak i u uvjetima slabog osvjetljenja. Makro kamera i senzor dubine upotpunjuju cjelokupno iskustvo uz dodatne mogućnosti kamere.

Poco X3 Pro dolazi u tri boje Phantom Black, Frost Blue, Metal Bronze te u dvije memorijske varijante 6 GB + 128 GB i 8 GB + 256 GB. Cijena za Poco 6 GB + 128 GB je 249 eura. Cijena za Poco 8 GB + 256 GB je 299 EUR.

Izvor: Poco

Izvor: Poco