NIJE POTVRĐENO, ALI

ODGOĐENO! Novi Apple Watch 7 bi mogao stići nešto kasnije

Autor Smartlife

Zbog kompleksnosti novog dizajna proizvodnja Apple Watch 7 modela će biti prolongirana

Izvor: Youtube

Dok svi čekamo objavu datuma novog Appleovog događaja, ove ćemo godine (najvjerojatnije) morati malo duže čekati na novi Apple Watch.

Popularni izvori koji se bave nepotvrđenim informacijama o kompaniji Apple izvještavaju kako postoji problem s redizajnom Apple Watcha 7 te da će proizvodnja zbog toga kasniti. Naime, zbog kompleksnosti novog dizajna proizvodnja će (izgleda) biti prolongirana pa će Apple sa svojim pametnim satom najvjerojatnije propustiti rujna kao mjesec u kojem je ova kompanija obično predstavljala svoje pametne satove.

Prenosimo informacije s čuvenog azijskog portala Nikkei Asia:

“Proizvodnja novog Apple Watcha u velikoj je mjeri odložena zbog kompliciranog dizajna novog pametnog sata. Proizvođači Apple Watcha 7 započeli su manju proizvodnju prošli tjedan, ali su naišli na kritične izazove u postizanju zadovoljavajućih proizvodnih performansi. Tri izvora kažu da se trenutno razočaravajuća kvaliteta proizvodnje može pripisati složenosti dizajna koji se značajno razlikuje od onog iz prethodnih generacija sata, a montažeri su pronašli probleme prilikom sastavljanja elektronskih modula, komponenti i ekrana.”

Ako je proizvodnja novih Appleovih satova tek počela prošli tjedan, kako se navodi, Apple bi morao ubaciti u šestu brzinu ukoliko želi održati svoj događaj u rujnu i nastaviti s dominacijom na tržištu. S druge strane, ukoliko je problem samo u pametnom satu nije nemoguće da ga Apple najavi na događaju, a prodaja bude pomjerena za kasnije.

Velike promjene

Dizajn novog Apple Watcha trebao bi biti najveća promjena u odnosu na prethodni model. Novi model će najvjerojatnije imati veliki broj novih komponenata u kućištu sličnih dimenzija kao što je senzor za mjerenje tlaka. Otpornost na vodu je također na popisu podržanih specifikacija, što dodatno otežava procese projektiranja i proizvodnje.

Još jedna promjena koju očekujemo na novom Apple Watchu 7 je drugačiji oblik kućišta kako bi bio sličan onome na iPhone 12 i iPad Pro, što znači “četvrtastiji” izgled u odnosu na dosadašnji zakrivljeni, obli sat. Najavljuje se i veći ekran, prije svega zahvaljujući tankim okvirima jer bi dimenzije trebale biti neznatno veće u odnosu na postojeće modele od 40 i 44 mm.

Prema informacijama koje su do sad objavljene, Apple Watch 7 možemo očekivati zajedno s iPhone 13 na službenom događaju koji bi se trebao održati 14. rujna.

Apple Watch Series 7 - EXCLUSIVE FIRST LOOK
Izvor: Youtube