Ne može mu nitko ništa

GOTOVO NEUNIŠTIV DATA CENTAR U ZAGREBU: Neće ga prodrmati niti potres od 9 Richtera

Autor Krunoslav Ćosić

Uskoro će se u Zagrebu otvoriti podatkovni centar koji može izdržati potrese magnitude 9 stupnjeva

Izvor: A1 Hrvatska

U trećem kvartalu ove godine u Novom Zagrebu će A1 Hrvatska otvoriti potpuno novi podatkovni centar koji će imati Tier III certifikat prema UpTime institutu, svjetskom lideru u standardizaciji performansi digitalne infrastrukture.

https://youtu.be/M_2D9zC3ZuI

Podatkovni centar gradi se od rujna 2020. godine prema najvišim svjetskim standardima, a zasigurno će mu uz sve zaštite dobro doći i zaštita od potresa. Zgrada će biti sposobna izdržati potrese do magnitude 9 po Richterovoj ljestvici, garantirajući stabilnost konekcije u situacijama poput potresa u Zagrebu u ožujku prošle godine.

Vrijednost radova je 11 milijuna eura, a osiguravat će napredne sustave hlađenja, napajanja i sigurnosti. S maksimalnom energetskom učinkovitošću odnosno optimiziranom potrošnjom električne energije bit će najefikasniji u regiji, uz provjerenu Vertiv tehnologiju koja već pogoni najbolje svjetske podatkovne centre.

Korisnici neće imati nikakvu brigu o kvarovima opreme, gubitku podataka ili zastoju u poslovanju. Poslovni korisnici ostvaruju i veliku uštedu na opremanju vlastitog prostora, imat će 24/7 korisničku podršku.