ZAŠTITA

VATROZID NOVE GENERACIJE Bez višeslojnog rješenja nema sigurne korporativne mreže

Autor Krunoslav Ćosić

Uz vatrozid, filtriranje mrežnih veza i cjelokupnu zaštitu integriteta mreže može se jamčiti sigurnost mreža

Izvor: Zebra

Kerio Control, rješenje tvrtke GFI Software s 8 ključnih sigurnosnih značajki, pruža snažnu zaštitu korporativnim mrežama od kibernetičkih prijetnji zahvaljujući vatrozidu nove generacije, zaštiti od virusa i zlonamjernog softvera, mrežnoj zaštiti i virtualnim privatnim mrežama.

Ažurirana verzija Kerio Control 9.3.6 donosi veću stabilnost i bolju kontrolu nad mrežnim vezama i podršku za nove platforme Windows i Big Sur. Odgovor je to na trenutne, složene potrebe SMB tvrtki kojima VPN više nije dovoljan za pouzdanu zaštitu korporativnih mreža već se zahtijevaju i drugi elementi višeslojne sigurnosti.

Izvor: Zebra

Kerio Control sadrži 8 ključnih sigurnosnih značajki, upravlja filtriranjem prometa do 7 različitih izvora te može filtrirati do 500 različitih web stranica i aplikacija s 99% točnošću. Najvažnija ažuriranja u novoj verziji uključuju:
• ažuriranu vezu LT2P
• stabiliziranu IPsec vezu
• proširenu podršku za mapiranje sučelja NG511
• kompatibilan i ažuriran VPN na sustavima Microsoft Windows 10 v20H2 i Apple Big Sur.

Izvor: Zebra

Rješenje Kerio Control koristi više od 25.000 kupaca širom svijeta. „Prije točno godinu dana, zbog pandemije i preseljenja zaposlenika na rad kod kuće, naglo je porasla potražnja za VPN rješenjima“, rekao je Jozef Kačala, prodajni inženjer za područje EMEA/APAC u kompaniji GFI Software.

No, u međuvremenu se kibernetičko okruženje promijenilo do te mjere da bez višeslojnog rješenja više nije moguće imati sigurnu korporativnu mrežu. U današnjoj sveobuhvatnoj sigurnosti, potrebno je dodati vatrozid, filtriranje mrežnih veza i cjelokupnu zaštitu integriteta mreže.

Rješenje se može aktivirati bez dodatnih troškova putem programa licenciranja GFI Unlimited, u kojem ga korisnici GFI Unlimited mogu kombinirati s drugim aplikacijama. Kerio Control može se nabaviti kao hardverski uređaj koji se jednostavno povezuje s mrežom.