BEZ ČITANJA PORUKA

Roditelji od sada mogu vidjeti kako njihov tinejdžer koristi Messenger

Autor Krunoslav Ćosić

Parental Supervision Tools stiže u Facebookovu aplikaciju za dopisivanje

Izvor: Profimedia

Meta je danas najavila novi alat za roditeljski nadzor, a dostupan je u aplikaciji Messenger. Od sada roditelji i skrbnici mogu pristupiti alatima za nadzor Messengera i resursima vodećih stručnjaka za podršku svojim tinejdžerima putem Meta Family Centera.

Roditeljski nadzor (Parental Supervision) na Messengeru dostupan je u SAD-u, Velikoj Britaniji i Kanadi, a u planu je proširenje na više zemalja diljem svijeta u nadolazećim mjesecima. Alati omogućuju roditeljima da vide kako njihov tinejdžer koristi Messenger, od toga koliko vremena provode na razmjenu poruka do pružanja informacija o postavkama poruka svog tinejdžera.

Izvor: Meta

Ovi alati ne dopuštaju roditeljima da čitaju poruke svojih tinejdžera! Konkretno, prvi set alata za roditeljski nadzor na Messengeru omogućit će roditeljima i skrbnicima:

• da pogledaju koliko vremena njihov tinejdžer provodi na Messengeru
• prikaz i primanje ažuriranja na popisu kontakata za Messenger njihovog tinejdžera kao i postavke privatnosti i sigurnosti njihovog tinejdžera
• obavijest ako njihov tinejdžer nekoga prijavi (ako tinejdžer odluči podijeliti tu informaciju)
• nadzor tko može slati poruke svom tinejdžeru (samo njihovi prijatelji, prijatelji prijatelja ili nitko) i provjeru hoće li njihov tinejdžer promijeniti ovu postavku
• provjeru tko može vidjeti Messenger priče svog tinejdžera i primanje obavijesti ako se ove postavke promijene

Tijekom sljedeće godine u Roditeljski nadzor na Messengeru stiže više značajki kako bi roditelji mogli pomoći svojim tinejdžerima da bolje upravljaju svojim vremenom i interakcijama dok će i dalje uravnotežiti njihovu privatnost budući da ovi alati funkcioniraju i u nekriptiranim i u enkriptiranim razgovorima s kraja na kraj.

Ažuriranje je dio Metinog kontinuiranog rada na uspostavljanju Obiteljskog centra kao jednog središnjeg mjesta gdje roditelji i skrbnici mogu pronaći resurse i alate za pomoć u upravljanju iskustvima svojih tinejdžera putem Meta tehnologija i za pojačavanje dijaloga između roditelja i tinejdžera o njihovim životima na mreži.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI