Zaštita podataka

ALSO: Iskorištavanje trenutnih i budućih prilika u digitalnom okruženju

Autor Krunoslav Ćosić

Na događaju je govorio i Vedran Bajer, direktor Microsofta Hrvatska

Izvor: Bozidar Zitnik/Novi Milenij

Channel Trends + Visions 2023: "Leading the Way" predstavio je u Zagrebu najnovije tehnološke trendove. Na godišnjoj tehnološkoj konferenciji okupilo se više od 100 partnera, a događaj je organizirao ALSO, vodeći dobavljač tehnologije za ICT industriju.

U sklopu jednodnevnog skupa sudionici su imali priliku pogledati prezentacije i razgledati izložbene štandove s demo opremom, što im je omogućilo stjecanje dubljeg uvida u najnovije tehnološke inovacije. Događaj je započeo uvodnim obraćanjem koje je održao Dinko Borić, direktor ALSO Croatia.

Izvor: Bozidar Zitnik/Bozidar Zitnik

Tijekom dana brojni predavači iz vodećih tvrtki iz industrije predstavili su svoja rješenja i proizvode. Među govornicima su bili Đenifer Domba Rogović iz Epsona, Kristjan Pugelj iz HP Inc., Ondřej Vlach iz Sophosa, Julien Courtois iz Proofpointa, Ivan Doudin iz Acronisa, Vedran Bajer i Igor Pavleković iz Microsofta Hrvatska, Tanja Ninić iz Impuls savjetovanja, Nemanja Pejić iz Veeam Softwarea te Aleksandar Srećković i Sonja Drmić iz tvrtke ALSO Croatia.

Ove je godine bilo riječi o utjecaju koju kibernetička sigurnost danas ima na razvoj poslovanja u Hrvatskoj. "Tvrtke koje koriste visoki stupanj digitalizacije otpornije su na promjene i izazove vremena u kojem živimo, ali u isto vrijeme trebaju visoki stupanj sigurnosti da bi zaštitili svoje podatke i intelektualna vlasništva“, izjavio je Dinko Borić, direktor ALSO Croatia.

Dinko Borić, ALSO Croatia
Izvor: Bozidar Zitnik/Bozidar Zitnik

Konferencija se održava jednom godišnje, a Fokus Channel Trends+Visions 2023: „Leading the Way“ konferencije bio je na povećanju performansi kroz XaaS, kibernetičkoj sigurnosti, održivom IT-u i transformaciji usluga.

O iskorištavanju trenutnih i budućih prilika u digitalnom okruženju, s naglaskom na važnost digitalizacije koja je snažno povezana s ekonomskim rastom govorio je Vedran Bajer, direktor Microsofta Hrvatska.

Igor Pavleković, Cloud Solution Architect SCI, Microsoft, osvrnuo se na aktualnu temu što umjetna inteligencija nosi u budućnosti IT-ja i koje su njene prednosti na Microsoft Azureu. Microsoft odgovorno korištenje umjetne inteligencije smatra prioritetom te dijeli znanja i educira korisnike širom svijeta kako bi se što lakše i brže prilagodili poslovanju pomoću umjetne inteligencije.

Izvor: Bozidar Zitnik/Novi Milenij

Sonja Drmić, Product Manager Cybersecurity, ALSO Croatia je kroz kratku i zanimljivu prezentaciju dala presjek o kibernetičkim rješenjima u oblaku koju ALSO ima u ponudi na ACMP platformi: Sophos, CrowdStrike, Proofpoint, VadeSecure, Acronis.

Nemanja Pejić, Systems Engineer SEE, Veeam Software, naglasio je važnost backup rješenja u poslovanju te prezentirao Veeam Data platform, proizvod koji modernizira sigurnosnu kopiju, eliminira gubitak podataka i zastoja te štiti podatke od ransomwarea. Sljedeće izdanje CTV konferencije održat će se u proljeće 2024. godine.

Izvor: Bozidar Zitnik/Novi Milenij