Zaštita podataka

BAŠ SU KORISNE: Plave kvačice stižu na Gmail

Autor Smartlife

Za razliku od drugih platformi, Google neće naplaćivati plave kvačice

Izvor: Profimedia

Google je najavio da plave kvačice dolaze na Gmail. Iako vam je vjerojatno muka od ove ikone za potvrdu na platformama kao što su Twitter, Facebook i Instagram, plave kvačice na Gmailu zapravo će vam dobro doći jer će vam pomoći razlikovati prijevare od potvrđenih e-poruka poznatih marki.

Ovih dana automatski ćete moći vidjeti plave kvačice u svom sandučiću ako ste primili e-mail od tvrtke koja koristi funkciju BIMI (Brand Indicators for Message Identification). Korištenje značajke BIMI zahtijeva od pošiljatelja implementaciju jake autentifikacije i provjere logotipa marke. To omogućuje tvrtkama da prikazuju svoj logotip kao sliku avatara u e-porukama, uz svoje ime i adresu.

Izvor: Google

Korisnici usluge Gmail sada će vidjeti kvačicu pored imena pošiljatelja koji su usvojili BIMI, što im dodatno pomaže u prepoznavanju legitimnih e-poruka i izbjegavanju phishing napada ili prijevare.

Google kaže da snažna autentifikacija pomaže korisnicima i sigurnosnim sustavima da prepoznaju i zaustave neželjenu poštu dok pošiljateljima omogućuje da iskoriste povjerenje u svoju marku.

Plave Gmail kvačice već su se počele pojavljivati, a ako ih i dalje ne vidite Google kaže da ćete morati pričekati do tri dana.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI