Zaštita podataka

INTERNETSKO UZNEMIRAVANJE: Koliko je ženama važan VPN?

Autor Davor Dakić

Prema studiji Pew Research Centera 21% žena doživjelo je online uznemiravanje

Izvor: Pixabay

Internet je promijenio način na koji komuniciramo i komuniciramo, ali je donio i nove izazove u naše živote, posebno za žene. S porastom internetskog uznemiravanja i internetskog uhođenja, žene su postale ranjivije na internetske prijetnje.

Zašto ženama treba VPN, kako se zaštititi na internetu i zašto je VPN Proxy Master najbolji izbor za online sigurnost žena?

Zašto su žene ranjivije na internetsko uznemiravanje?

Prema studiji Pew Research Centera 21% žena doživjelo je online uznemiravanje, u usporedbi s 9% muškaraca. Veća je vjerojatnost da će žene doživjeti teške oblike internetskog uznemiravanja, uključujući uhođenje, seksualno uznemiravanje i fizičke prijetnje.

Zašto ženama treba VPN?

VPN ili virtualna privatna mreža neophodna je za online sigurnost žena. VPN kriptira vaš internetski promet i skriva vašu IP adresu, onemogućujući bilo kome da uđe u trag vašim mrežnim aktivnostima. Cyberstalkeri, hakeri i vladine agencije ne mogu pratiti vaše online kretanje niti pristupiti vašim osobnim podacima. VPN vam također omogućuje zaobilaženje cenzure i pristup manje dostupnom sadržaju.

Izvor: Pixabay

Žene mogu biti ranjivije na internetsko uznemiravanje, uhođenje i druge oblike kibernetičkog kriminala. VPN Proxy Master može pomoći u zaštiti njihove privatnosti i sigurnosti tako što šifrira njihov internetski promet i maskira njihovu IP adresu, što zlonamjernim akterima otežava praćenje njihovih mrežnih aktivnosti.

Žene mogu živjeti u zemljama u kojima su određene web stranice ili internetski sadržaji ograničeni ili cenzurirani. VPN može pomoći ženama da zaobiđu ova ograničenja i pristupe informacijama kojima inače ne bi mogle pristupiti.

Žene koje koriste javni Wi-Fi, kao što su kafići ili zračne luke, izložene su riziku da se njihove online aktivnosti nadziru ili hakiraju. Uz VPN ćete na javnom Wi-Fi-ju imati sigurno pregledavanje.

Izvor: Pixabay

VPN može pomoći u osiguranju sigurnog pregledavanja tako što šifrira njihov internetski promet i otežava kibernetičkim kriminalcima presretanje podataka. S više ljudi koji rade na daljinu, uključujući žene, VPN može pomoći osigurati sigurne veze s mrežama i resursima tvrtke s bilo koje lokacije.

Općenito, VPN može pomoći ženama da zaštite svoju privatnost i sigurnost na internetu, pristupe informacijama kojima inače ne bi mogle pristupiti i osiguraju sigurno pregledavanje javnih Wi-Fi mreža.

Izvor: Pixabay

Kako se žene mogu zaštititi na internetu?

Osim korištenja VPN-a, žene mogu poduzeti i druge mjere kako bi se zaštitile na internetu, poput nedijeljenja svojih lozinki, korištenja dvofaktorske autentifikacije i izbjegavanja javnih Wi-Fi mreža.

Žene također trebaju biti oprezne s informacijama koje dijele na internetu, uključujući svoju lokaciju, osobne podatke i fotografije. Osim toga, žene bi trebale pokriti svoju web kameru kada je ne koriste kako bi spriječile neovlašteni pristup.

Izvor: Pixabay

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI