SIGURNOST NA 1. MJESTU

FIREFOX 98: Novost je HTTPS-only način

Autor Smartlife

Najnovija verzija Mozilla web preglednika donijela je niz sitnih, ali korisnih izmjena

Izvor: Mozilla

Firefox 98 je stigao 8. ožujka 2022. pa ga svi zainteresirani već mogu preuzeti. Među bitnim novostima je HTTPS-only način za Firefox Focus za Android. Kada je uključena ova opcija štiti sigurnost i privatnost korisnika tako što osigurava da se automatski povezuju na HTTPS verzije web stranica, čak i kada se utipkava HTTP.

Ovaj način se pojavio još s verzijom Firefox 83, a sada stiže i na Android pa svi mogu biti sigurni da su sigurni na bilo kojoj web lokaciji koju posjećuju.

Novi Firefox 98 donosi i neke druge promjene – na primer, postavke za iOS verziju preglednika, što omogućava da se neki elementi premještaju po želji. Tako korisnici mogu birati žele li da se search bar nalazi u vrhu ili na dnu ekrana, što je vrlo korisno, posebno za one koji vole imati kontrolu nad svojim web preglednicima.

Tu su i druge novosti, a veliki broj njih je u vezi s preuzimanjem dokumenata, što je optimizirano, pa se u novoj Firefox verziji skidaju automatski, bez otvaranja dodatnog prozora. U panelu koji služi za upravljanje preuzetim fileovima se nalaze opcije poput Always Open Similar Files (otvara prethodno skinute fileove istog tipa), ali i one koje su tu bile i ranije.

Opcija Show In Folder otvara mapu u kojoj je sačuvan preuzeti file, postoji i Go To Download Page, Copy Download Link, Delete (ranije su se brisali direktno u mapi), Remove From History i Clear Preview Panel.

What's new in Mozilla Firefox 98
Izvor: Youtube