PAZITE NA OKOLIŠ

Dobar primjer iz prakse kako se pazi na okoliš

Autor Davor Dakić

84 kg prikupljenih otpadnih baterija bit će adekvatno zbrinuti

Izvor: Policija

Prikupljanje otpadnih baterija u sklopu provedbe II. komponente preventivnog projekta "Zdrav za pet“ odnosno „sakupljanja otpadnih baterija“ provedeno je u vremenskom periodu od 15. travnja do 11. lipnja 2021.

Kontakt policajci iz Policijske postaje Slatina su u sklopu edukativne radionice u Osnovnoj Školi V. Nazor u Novoj Bukovici s učenicima izradili kutije za zbrinjavanje otpadnih baterija.

Kutije su dostavili suradnicima u projektu odnosno Policijskoj upravi virovitičko-podravskoj, policijskim postajama Orahovica, Pitomača, Virovitica, Postaji prometne policije Virovitica, Postaji granične policije Terezino polje, Interventnoj jedinici policije te Gradu Slatina, OŠ E. Kumičića Slatina, Industrijsko-obrtničkom školu Slatina te lancu NTL-trgovina.

Izvor: Policija

Policijski službenici Policijske postaje Slatina, Ljiljana Rumenjak i Filip Mrva, posjetili su zatim Osnovnu Školu V. Nazora u Novoj Bukovici te su ravnateljici predali ukupno 84 kg sakupljanih otpadnih baterija. Osnovna Škola će prikupljene baterije predati tvrtki Flora iz Virovitice koja će baterije adekvatno zbrinuti, a škola će zauzvrat dobiti potreban uredski materijal, ali i drugi materijal i pribor koji im je potreban za sljedeću školsku godinu.

U baterijama se nalaze opasni metali kao što su olovo, kadmij ili živa koji, ako nekontrolirano dođu u prirodu, dovode do ozbiljnog ugrožavanja prirode te zdravlja ljudi i životinja.