PAMET U GRADU

SMART CITIES 2023: Pametnim rješenjima do održivoga grada

Autor Krunoslav Ćosić

Što su hrvatski gradovi napravili i koji su im planovi za budućnost te kako iskoristiti više od milijardu i pol eura

Izvor: Pixabay

U Zagrebu će se 28. ožujka 2023. godine održati deveto izdanje konferencije Smart cities. Na Zagrebački Velesajam stiži u o svojim će iskustvima govoriti:
Šime Erlić, ministar regionalnoga razvoja i fondova EU
Ivica Puljak, gradonačelnik Splita
Željko Turk, gradonačelnik Zaprešića i predsjednik Udruge gradova
Dario Hrebak, gradonačelnik Bjelovara
Miodrag Šajatović, glavni urednik Lidera
Marko Ercegović, savjetnik u Udruzi gradova

Iz bogatog programa konferencije Smart cities 2023 izdvajamo teme o Smart city rješenjima u primjeni, kroz prezentacije i panel diskusije s pružateljima usluga i gradonačelnicima, Kako iskoristiti više od milijardu i pol eura namijenjenih za ulaganja u razvoj pametnih i održivih gradova i otoka?

U nastavku programa slijede teme o pametnim rješenjima iz susjedstva kroz koja će posjetitelji naučiti nešto od drugih gradova, što su hrvatski gradovi napravili i koji su im planovi za budućnost. Pozornost će sigurno privući Smart city u novoj EU financijskoj perspektivi - financiranje zelenih i pametnih projekata.

Organizator časopis Lider najavljuje i dvije radionice:
• integrirani teritorijalni program 2021.-2027.
• kako iskoristiti novi val namjenskih sredstava?

Konferencija će okupiti predstavnike gradova, poduzetnike koji nude pametna rješenja, akademsku zajednicu i javni sektor kako bi zajednički pronašli odgovore na goruća pitanja i detektirali kvalitetne primjere implementacije pametnih rješenja u praksi.