FOI

ZA STUDENTE FOI-JA Besplatno stjecanje i usavršavanje digitalnih vještina

Digitalne vještine usavršavat će se putem online programa učenja

Izvor: Microsoft

Putem LinkedIn Learninga, Microsoft Learna i GitHub Learninga studenti, profesori i nenastavno osoblje FOI-ja moći će besplatno steći ili usavršiti svoje digitalne vještine. Fakultet organizacije i informatike (FOI) pridružuje se Microsoftovoj inicijativi stjecanja digitalnih vještina.

FOI će svojim studentima omogućiti da određene nastavne cjeline i ishode učenja na više predmeta ostvare uz potporu izuzetno kvalitetnih digitalnih materijala Microsofta koji integriraju stručno znanje i iskustvo stručnjaka na inovativan, stručan i interaktivan način.

Microsoftova globalna inicijativa stjecanja digitalnih vještina dobila je i svoju lokalnu inačicu u suradnji s hrvatskim obrazovnim institucijama. Veseli nas što je FOI prepoznao našu inicijativu i što će svojim studentima omogućiti učenje uz pomoć naših materijala te ih na taj način pripremiti za tržište rada. Dodatno studenti mogu nadograditi svoje znanje i steći Microsoft certifikate koji su međunarodno priznati širom svijeta. Istraživanja su pokazala da certifikati olakšavaju pronalaženje posla, prelazak na višu poziciju unutar tvrtke i omogućavaju bolju plaću za rad“, naglasila je Tatjana Skoko, direktorica Microsofta Hrvatska.

Izvor: FOI

Studenti će u sklopu više predmeta imati mogućnost odabrati nastavnu cjelinu koja je pokrivena određenim digitalnim materijalom Microsofta te certifikatom i na taj način samostalno oblikovati svoj „put učenja“ (learning path) kroz predmet. FOI će mogućnosti besplatnog online učenja komunicirati i FOI alumnijima i svi drugim zainteresiranim članovima FOI zajednice.

Tijekom 9 mjeseci trajanja inicijative Microsoftove certifikate u Hrvatskoj je steklo 646 osoba, što Hrvatsku pozicionira na visoko 3. mjesto unutar regije Srednje i Istočne Europe u kojoj su 24 zemlje.

Globalna inicijativa stjecanja digitalnih vještina pokrenuta je u ljeto 2020. godine kao odgovor na javnozdravstvenu krizu i promjene na tržištu rada uzrokovane krizom. U ožujku 2021. Microsoft Hrvatska pokrenuo je lokalnu inicijativu koja nadopunjava mogućnosti online učenja mentoriranjem, radionicama i webinarima u organizaciji hrvatskih obrazovnih institucija kako bi se hrvatskim polaznicima pružile dodatne opcije cjeloživotnog učenja i stjecanja digitalnih vještina.