CIJEPLJENJE

UPERILI SU PRST NA KRIVE ENT nema veze s web stranicom o kojoj mnogi u Hrvatskoj ovise

Autor Krunoslav Ćosić

Ericsson Nikola Tesla nije sudjelovao u izradi cijepise.zdravlje.hr

Zaoštrava se situacija s web stranicom koju koriste stotine tisuća ljudi u Hrvatskoj, kako bi se prijavili za cijepljenje protiv koronavirusa. Ericsson Nikola Tesla d.d. nije sudjelovao u izradi web stranice cijepise.zdravlje.hr niti je povezan s načinom rada ili održavanjem te web stranice, izjavili su iz kompanije.

Ericsson Nikola Tesla d.d. trenutačno s Ministarstvom zdravstva ima sklopljen Ugovor o održavanju i nadogradnji programske osnovice CEZIH-a, a kreiranje ili održavanje web stranice cijepise.zdravlje.hr nije dio navedenoga Ugovora.

Izvor: Zdravlje.hr

Stoga ne postoji, niti je postojala, zakonska ni ugovorna mogućnost angažmana Ericssona Nikole Tesle d.d. u poslovima vezanim uz web stranicu cijepise.zdravlje.hr. Svi detaljni podaci vezani uz aktualni Ugovor s Ministarstvom zdravstva javno su dostupni putem Elektroničkog oglasnika javne nabave Republike Hrvatske kao i na službenoj internetskoj stranici Ericssona Nikole Tesle.

Kao i do sad, sve preuzete obveze koje proizlaze iz Ugovora s Ministarstvom zdravstva izvršavaju uredno i u zadanim rokovima. Slijedom navedenoga, posve je neutemeljeno i netočno bilo kakvo dovođenje u vezu društva Ericsson Nikola Tesla d.d. i web stranice cijepise.zdravlje.hr, zaključuje se u priopćenju Kompanijskih komunikacija Ericssona Nikole Tesle.