GALAXY AI

MWC24: Prvi su put javno pokazali svoj pametni prsten

Autor Krunoslav Ćosić

Najavljen sredinom siječnja Galaxy Ring po prvi se put može uživo vidjeti u Barceloni

Izvor: Samsung

Zdravlje je već neko vrijeme bitna tema koja se veže uz pametne satove i druge nosive uređaje. Samsung na sajmu Mobile World Congress u Barceloni predstavlja nova AI iskustva, uz pomoć Galaxy uređaja.

Glavni fokus je na Galaxy S24 seriji koja uvodi u novu eru mobilne umjetne inteligencije. Galaxy AI će se također proširiti na druge Samsung uređaje, Galaxy Watch6 seriju za pametno praćenje zdravlja te prvi put javno predstavljen Galaxy Ring.

Izvor: Samsung

Samsung će na sajmu pokazati i omogućiti isprobavanje svih AI značajki Galaxy S24 serije koje osnažuju komunikaciju i kreativnost svakog korisnika. AI značajke kao što je Live Translate, značajka koju pokreće umjetna inteligencija na uređaju za dvosmjerne prijevode telefonskih poziva
uživo.

Zatim Circle to Search s Googleom koja nudi jednostavno pretraživanje zaokruživanjem elemenata prikazanih na zaslonu te omogućava brzo, jednostavno i intuitivno pretraživanje jednostavnom gestom.

Posjetitelji također mogu isprobati Note Assist značajku koja pojednostavljuje i organizira složene tekstove, kao i Generative Edit koji donosi kreativnu slobodu zahvaljujući mogućnosti povećavanja, smanjivanja ili pomicanja objekata na fotografijama.

Izvor: Samsung

U sklopu svog izložbenog prostora Samsung je također postavio prostoriju slabijeg osvjetljenja koja podsjeća na koncertnu dvoranu, gdje posjetitelji imaju priliku isprobati sve mogućnosti kamere Galaxy S24 serije. Mogu fotografirati i zumirati različite objekte u prostoriji te istraživati napredne Nightography mogućnosti unaprjeđene ProVisual Engine 6 značajkom koju donosi Galaxy AI.

Samsung će navedene Galaxy AI mogućnosti uskoro proširiti i na ostale Galaxy modele uključujući Galaxy Z Fold5, Z Flip5 i Tab S9 seriju, kao i Galaxy S23 i S23 FE počevši od kraja ožujka. Značajke povezivanja Galaxy uređaja izloženih na MWC sajmu pokazuju kako korisnici mogu neprimjetno povećati svoju produktivnost jednostavnim koracima poput prijenosa i uređivanja fotografija i videozapisa na Galaxy S24, Galaxy Book4 i Galaxy Tab S9 seriji uređaja.

Samsung će na MWC-u predstaviti i svoju liniju pametnih uređaja koji prate i doprinose zdravlju korisnika uz pomoć umjetne inteligencije, za još personaliziranija i besprijekornija iskustva dobrobiti i zdravlja.

Izvor: Samsung

Kao dio ovog portfelja, Galaxy Ring bit će predstavljen kao novi oblik praćenja zdravlja koji pojednostavljuje svakodnevnu upotrebu i podržava pametniji i zdraviji način života putem povezivanja digitalne platforme Samsung Health.

Samsung će također predstaviti nadolazeće pametne zdravstvene značajke. My Vitality Score pruža personalizirane zdravstvene informacije na prikupljenih saznanja o korisnikovim navikama, kao što su spavanje, fizička aktivnost, otkucaji srca i njihova varijabilnost, dok Booster card pomaže u stvaranju zdravijih svakodnevnih navika praćenjem unaprijed određenih ciljeva i pružanjem korisnih uvida.

Posjetitelji će moći doživjeti prednost ovih značajki na Galaxy Watch6 seriji povezanoj s Galaxy S24 serijom, prije samog predstavljanja najnovije serije pametnih satova. Koristeći SmartThings ekosustav Samsung pokazuje kako dom može postati središte zdravijeg života.

Korisnici mogu upravljati i automatski uključivati ili isključivati povezana svjetla za bolji san ili postaviti alarm kao podsjetnik za uzimanje lijekova. Pametne značajke omogućavaju i praćenje fizičke aktivnosti i vježbi te mjerenje otkucaja srca, kao i potrošnju kalorija za vrijeme vježbanja.