Pametno zdravstvo

APLIKACIJA HEALTH: Za zdraviji i svjesniji životni stil

Autor Krunoslav Ćosić

Aplikacija pruža alate za regulaciju disanja, ublažavanje stresa i promicanje mirnog sna

Izvor: Honor

Uz pametne telefone mobilne su aplikacije ogroman i često nedovoljno iskorišten ekosustav koji pomaže i u očuvanju zdravlja. Mnogi danas aktivno prate svoje zdravstveno stanje, ne broje se samo koraci i otkucaji srca.

Nova verzija aplikacije Honor Health kreirana je kako bi inspirirala i potaknula pojedince na zdraviji i svjesniji životni stil. Aplikacija pruža alate za regulaciju disanja, ublažavanje stresa i promicanje mirnog sna, a može služiti i kao digitalni zdravstveni dnevnik.

Nudi i opcije za praćenje rezultata vježbanja, uz besprijekorno upravljanje unutar jednog sučelja - i na, primjerice pametnom satu Honor Watch 4 i na mobilnom uređaju Honor 90. Smartphone će u kombinaciji s Watch 4 i aplikacijom Honor Health postati idealan partner u praćenju novih zdravih navika.

Izvor: Honor

Honor Watch 4 ima veliki 1,75-inčni AMOLED uvijek uključen zaslon u boji i brzinu uzrokovanja dodira do 120 Hz te svojim korisnicima pruža jednostavan i jasan pristup obavijestima i porukama u svakom trenutku.

Dizajniran je sa značajkama koje unapređuju iskustvo vježbanja, a povezujući ga s Honor 90 i aplikacijom Health korisnici mogu dobiti jedinstveno wellness iskustvo praćenja svojih zdravstvenih navika te dobiti motivaciju za još proaktivniji životni stil.

Honorov pametni sat također može procijeniti korisnikovu kondicijsku dob i predstaviti procjenu kondicije na temelju same izvedbe i drugih raznih pokazatelja. Niz optičkih mikroleća ispod pametnog sata radi s algoritmima umjetne inteligencije za točno i kontinuirano praćenje otkucaja srca pružajući pravovremena upozorenja ako postoje kakve abnormalnosti.

Izvor: Marko Lopac

Stres, zasićenost kisikom (SpO2), kvaliteta sna i menstrualni ciklusi mogu se, također, pratiti i pregledavati putem pametnog sata i popratne aplikacije. Ili pametnog telefona. Honor 90 ima jedan od najboljih zaslona dosad – uređaj dolazi sa 6,7-inčnim zakrivljenim OLED zaslonom koji ima visoku 1.5K rezoluciju (1.200 x 2.664) i frekvenciju osvježavanja koja ide do 120 Hz.

Zaslon se može pohvaliti maksimalno deklariranim osvjetljenjem od 1.600 nita, DxOMarkovim Gold certifikatom, 100-postotnim DCI-P3 spektrom te podrškom za prikaz 1,07 milijardi boja i HDR10+ tehnologijom. Sve to uvelike olakšava i praćenje rezultata i podataka unutar aplikacije Honor Health, čineći i vježbanje jednostavnijim, čak i na suncu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI