SPAŠAVA ŽIVOTE

ROBOTSKA KIRURGIJA DAVINCI: Unaprijedit će hrvatsko zdravstvo

Autor Krunoslav Ćosić

Sofmedica dolazi u Hrvatsku, što će mnogim pacijentima poboljšati iskustvo pri liječenju

Izvor: Sofmedica

Robotska kirurgija posebno je značajna u onkologiji te u liječenju srčane patologije i neurologije mozga. Na globalnoj razini postoji više od 8000 programa daVinci robotske kirurgije, a dolazak ove revolucionarne tehnologije u Hrvatsku predstavlja značajan preokret.

Uz spašavanje života tehnologija će hrvatskim pacijentima smanjiti gubitak krvi i komplikacije prilikom operacije. Omogućit će im i brži oporavak i kraće vrijeme provedeno u bolnici, što sve zajedno značajno poboljšava iskustvo pacijenata.

U Hrvatskoj će Sofmedica ponuditi ekskluzivan asortiman najmodernijih medicinskih tehnologija usmjerenih na onkologiju, srčane patologije i neurologiju mozga, uz sveobuhvatnu kliničku i tehničku podršku.

Izvor: Sofmedica

Ulaskom na hrvatsko tržište i ulaganjem potiče se rast i stručnost lokalnih zdravstvenih stručnjaka. Tako će ISLE akademija (Inovacija, Simulacija, Učenje Ekosustav) imati ključnu ulogu u poticanju profesionalnog razvoja lokalnih zdravstvenih stručnjaka te će osigurati da hrvatski zdravstveni stručnjaci ostanu u samom vrhu medicinskih dostignuća.

Iako troškovi za zdravstvo rastu postoji prostor za daljnja ulaganja u zdravstvenu infrastrukturu, posebno u liječenju karcinoma i srčanih oboljenja otvarajući put za inovacije i poboljšanje u sektoru zdravstva.

Prema Europskoj komisiji Hrvatska bilježi postojan rast BDP-a, procijenjen na 1,6% u 2023. i 2,3% u 2024. godini, što je čini privlačnom destinacijom za poslovanje. Nakon uspješnog ulaska na mađarsko tržište prije dvije godine Sofmedica nastavlja širiti svoje prisustvo u regiji te su joj sada u fokusu hrvatski pacijenti.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI