NAPRAVITE PAUZU

POTAKNITE TINEJDŽERE: Upravljanje vremenom na Facebooku i Instagramu

Autor Krunoslav Ćosić

Postoji načini na koje možete sebe i druge oko sebe ograničiti što se tiče korištenja društvenih mreža

Izvor: Pixabay

Tinejdžeri provode jako puno vremena na raznim aplikacijama poput Instagrama, a neki od njih su i na Facebooku, vjerojatno kako bi pratili što rade stariji od njih. Istovremeno, sve je više korisnih značajki poput Take a Break (Napravite pauzu).

Izvor: Facebook

Zahvaljujući toj značajci tinejdžerima će se na ekranu njihovog uređaja pojaviti obavijest kada provedu 20 minuta na Facebooku, što će ih potaknuti da prate koliko vremena provode u aplikacijama i postave dnevna vremenska ograničenja.

U Meti istražuju novu značajku koja predlaže tinejdžerima da zatvore aplikaciju ako noću skrolaju Reels.

U siječnju je Meta predstavila Quiet Mode na Instagramu, novu značajku koja pomaže ljudima da se fokusiraju i potakne ih da postave granice svojim prijateljima i pratiteljima. Na primjer, kada uključite tihi način rada nećete primati nikakve obavijesti, status aktivnosti vašeg profila promijenit će se kako bi ljudi znali da ste u tihom načinu rada.

Izvor: Facebook

Iz Instagrama će automatski poslati (automatski) odgovor kada vam netko pošalje DM. Tihi način rada Meta planira učiniti dostupnim svima na Instagramu širom svijeta u nadolazećim tjednima.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI