ZA NOVA NIVOA

AMBIJENTALNI ZVUK: Za osobe s oštećenjem sluha

Autor Krunoslav Ćosić

Ažurirana značajka Ambient Sound nudi pet razina pojačanja zvuka

Izvor: Samsung

Slušalice Samsung Galaxy Buds2 Pro kroz ažuriranje donose poboljšani ambijentalni zvuk za osobe s oštećenjem sluha. Time će Samsung svima koji imaju oštećen sluh pomoći da bolje uživaju u zvukovima svijeta oko sebe uvođenjem novog poboljšanog ambijentalnog zvuka.

Prethodno su slušalice imale dostupno podešavanje jakosti zvuka na tri razine prilagodbe. Ažurirana Ambient Sound značajka korisnicima daje mogućnost da slušaju i ostanu svjesni svoje okoline, a od sada dodaje dvije dodatne razine nudeći pet razina pojačanja i pružajući prednost poboljšanog sluha još više korisnika.

Izvor: Samsung

Kako bi se procijenila učinkovitost značajke kliničko ispitivanje proveo je Laboratorij za slušna pomagala i istraživanje starenja Sveučilišta u Iowi. Njihovo istraživanje je zaključilo da Galaxy Buds2 Pro značajno poboljšavaju percepciju govora kod osoba s blagim do umjerenim gubitkom sluha.

Slično ispitivanje koje je proveo Samsung Medical Center također je pokazalo da bi Galaxy Buds2 Pro mogao biti učinkovit alat za pomoć osobama s blagim do umjerenim gubitkom sluha da bolje komuniciraju na tihom mjestu.

Korisnici bežičnih slušalica Galaxy Buds2 Pro također mogu fino podesiti svoje postavke ambijentalnog zvuka za razne potrebe - mogu podesiti glasnoću s lijeve i desne strane kao i prilagoditi svoj raspon tonova ambijentalnog zvuka od tihog do čistog u pet različitih stupnjeva.

Osim toga, ambijentalni zvuk može se prilagoditi ušima korisnika putem značajke Adapt Ambient Sound, što omogućuje još veću jasnoću u pomaganju korisnicima da bolje čuju svijet oko sebe.

Izvor: Samsung