30 parametara

KORISTEĆI VIDEOKAMERU: Pratite krvni tlak i predvidite rizik od preddijabetesa

Autor Krunoslav Ćosić

Beskontaktna tehnologija praćenja zdravlja omogućuje integraciju digitalnog zdravstvenog rješenja

Izvor: NuraLogix

NuraLogix, koristeći mobilne i stolne uređaje koji su već u rukama milijardi ljudi, kroz platformu Anura može pružiti više od 30 zdravstvenih parametara omogućujući mobilnoj industriji da integrira digitalna zdravstvena rješenja u različite aspekte zdravstvene industrije kao i sektore kao što su maloprodaja, automobilska industrija i pametni gradovi.

Revolucionarna tehnologija tvrtke NuraLogix omogućuje klijentima trećih strana kao što su pružatelji zdravstvenih usluga, mobilni operatori i proizvođači uređaja, osiguravajuća društva i wellness programi da pomognu potrošačima kako bi bolje upravljali svojim fizičkim i mentalnim zdravljem.

Izvor: NuraLogix

Platforma omogućuje sposobnost provođenja metaboličkih procjena zdravstvenih rizika i biomarkera u krvi za različita kronična stanja kao što je procjena HbA1c i glukoze natašte kao i rizika od dijabetesa tipa 2, hipertenzije i hipertrigliceridemije.

Anura je jedina tehnologija beskontaktnog praćenja zdravlja temeljena na videu koja može mjeriti vitalne znakove i pružati procjene rizika po zdravlje pomoću mobilnih i stolnih uređaja. Za razliku od pametnih satova, uređaja za praćenje zdravlja i prstenova koji prate protok krvi kroz svjetlosne senzore Anura to može učiniti s video selfijem.

Anura: Your Personal Health AI
Izvor: Youtube

Platformu pokreće NuraLogixova patentirana tehnologija Transdermal Optical Imaging, novi oblik daljinske fotopletizmografije (rPPG). Automatski detektira lice osobe, identificira ključne interesne regije i izdvaja informacije o protoku krvi koje se kombiniraju sa snažnim modelima podataka umjetne inteligencije razvijenim od desetaka tisuća pacijenata s više zdravstvenih stanja.

Rezultati se isporučuju unutar intuitivnog zaslona s rezultatima koji prikazuje informacije o desecima zdravstvenih parametara kao što su otkucaji srca, brzina disanja i krvni tlak. Pruža procjene zdravstvenih rizika za neka od najčešćih kroničnih stanja uključujući dijabetes tipa 2, hipertenziju, kardiovaskularne bolesti i mentalno zdravlje.

Izvor: NuraLogix

Izvor: NuraLogix

Razvijeno na temelju podataka više od 40.000 pacijenata s višestrukim stanjima, NuraLogixovo predviđeno istraživanje modela trenutno se pojavljuje u 10 globalnih recenziranih istraživačkih publikacija, s tri dodatne publikacije u tijeku.

NuraLogix također ima 13 originalnih američkih patenata. Za najnovije objavljene modele dokazano je da predviđaju je li subjektov HbA1c veći od 5,7% ili je li glukoza u krvi natašte veća od 5,5 mmol/L do klinički točne razine.

NuraLogix je u siječnju 2023. objavio da sada imaju sposobnost mjerenja krvnog tlaka s točnošću koja odgovara standardnoj devijaciji pogreške manjoj od 8 mmHg, što se naširoko smatra "svetim gralom" beskontaktnog mjerenja krvnog tlaka.

Izvor: NuraLogix

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI