ZGLOB KOLJENA

ADEKVATNOM MASAŽOM U SVOM DOMU Do zdravijih koljena

Autor Dijana Kaćanski

Ako vas uslijed puno sjedenja ili pretilosti bole koljena vrijeme je da poduzmete nešto, imamo dobar prijedlog

Izvor: - / Panthermedia / Profimedia

Jedan od najvećih i najsloženijih zglobova u našem tijelu je zglob koljena koji podnosi težinu tijela i cijeli dan je u pokretu. Uloga zgloba kod hodanja, trčanja i stajanja je velika pa bol u ovom predjelu može dovesti do različitih problema, a najvažniji je nemogućnost kretanja.

Bol u koljenu pogađa gotovo sve dobne skupine, a razlikuje se po uzroku. Bol može biti posljedica prekomjerne težine, ozljede ili medicinskog stanja, a većinu boli, ukoliko se ne radi o velikim problemima, moguće je sanirati kod kuće.

Izvor: Aliexpress

Koljeno može boljeti i uslijed prekomjernih opterećenja, previše sjedenja u uredu ili kod kuće, sportskih naprezanja te može doći do oštećenja meniskusa i ligamenata.

Nakon 40. godina života bol u koljenu može biti posljedica osteoartritisa pa se za učestale i jake bolove treba obratiti liječniku.

Ukoliko bol u koljenu nije jako izražena ili je povremena dovoljno bi bilo redovito izvođenje vježbi kod kuće, ali ako želite poboljšati stanje u vašem koljenu na jednostavan, pametan i komforan način, povedite računa o nabavci uređaja masažer koljena po cijeni od oko 72 američka dolara.

Izvor: Aliexpress

Masažer koljena kombinira četiri načina djelovanja. Infracrveno i lasersko zračenje djeluju kao dvostruki izvori svjetlosti koji prodiru u dublje slojeve koljena omogućujući bolju cirkulaciju krvi, ublažavanje ukočenosti i poboljšanje vitalnosti zgloba.

Integrirani vrući oblog od 40 do 45°C pruža ujednačenu toplinu kojom se aktiviraju zglobni čvorovi pa hladnoća postepeno nestaje, a stanje zgloba je sve bolje.

Djelovanje masažera putem visokofrekventnih vibracija oponaša ljudsku masažu pa se i na taj način oslobađa pritisak i osjeća olakšanje.

Uređaj sadrži dugotrajnu bateriju na punjenje, upravljanje se obavlja dodirom prsta na LED zaslonu, a optimalno vrijeme korištenja je 10 minuta pa ukoliko redovito masirate bolno koljeno osjetit ćete olakšanje.

Osim bolje pokretljivosti i oslobađanja od boli, uz masažer će vaša koljena biti zdravija i izgledat će ljepše.