KAKO JE KOD VAS?

HZJZ: Provjerite kolika je procijepljenost u vašem gradu

Autor Krunoslav Ćosić

U digitalnom obliku provjerite koliki je postotak i broj cijepljenih

Izvor: HZJZ

Hrvatski zavod za javno zdravstvo unatrag nekoliko mjeseci objavljuje podatke o procijepljenosti stanovništva u Hrvatskoj protiv koronavirusa odnosno bolesti Covid-19.

Na interaktivnoj karti Hrvatske prikazuju se podaci o procijepljenosti u odnosu na ukupno stanovništvo RH prema mjestu prebivališta. Za izračune procijepljenosti se trenutno i dalje koriste procjene stanovništva (DZS) s kraja 2019. godine budući da iz Popisa 2021. godine još nisu dostupni podaci o dobno-spolnoj i strukturi stanovništva na razini pojedinih općina.

Izvor: HZJZ

U mjestu Sali na Dugom otoku u zadarskoj županiji s dvije doze je procijepljeno 70,74 posto stanovništva. U gradu Zagrebu je s drugom dozom postignut postotak od 50,38 posto stanovništva, a za referencu je uzet broj od 809.235 stanovnika. Split je na 40,8 posto, Rijeka na 54,69 posto, a Osijek na 52,77 posto procijepljenosti.

Izvor: HZJZ

Putem interaktivne karte moguće je provjeriti koliko je građana Hrvatske cijepljeno prvom te drugom dozom cjepiva, a osim provjere na razini cijele države nudi se pregled po regijama, županijama i općinama. Tamnocrvenim bojama označeni su dijelovi Hrvatske s najmanjim postotkom procijepljenosti, žuta boja predstavlja oko 50 posto, a svijetloplava više od 70 posto.

Pogledajte kartu procijepljenosti.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI