USPJEŠNI SU

Ova se igraća konzola prodaje bolje od PlayStation 3 i Xbox 360

Autor Smartlife

Igraće konzole se poput drugih elektroničkih uređaja suočavaju s problemima u prodaji, ali ne sve

Izvor: Nintendo

Usprkos problemima s prodajom Nintendo Wii U konzole, Switch se prodaje bolje nego što je bilo tko očekivao. Nintendo Switch isporučio je skoro 90 milijuna konzola te time ostavio bolju prodaju od PlayStation 3 i Xbox 360.

Nova generacija Nintenod Switch konzole, osim malo većeg OLED ekrana i nekoliko dodataka poput novog postolja, nije donijela ništa bitno. I dalje nema podršku za Bluetooth periferije poput slušalica, veće rezolucije na konzoli i TV-u te jačeg hardvera. Sve ono čemu smo se nadali Nintendo je izgleda ostavio za sljedeću generaciju jer za Nintendo Switch OLED ne možemo reći da je u pitanju nova konzola nego samo ušminkani stari model.

Nintendo Switch (OLED model)
Izvor: Youtube

S brojkama koje pokazuju da je Nintendo isporučio 89,04 milijuna konzola jasno je da je Switch planetarni hit koji krasi domove skoro 90 milijuna korisnika. S obzirom da je nova generacija razočarenje ne smatramo da će doći do drastičnog skoka u broju prodanih primjeraka, ali za sada je Switch po brojkama prestigao PlayStation 3, koji se prodao u 87,4 milijuna i Xbox 360 sa svojih 86 milijuna konzola te se probio na sedmo mjesto najprodavanijih konzola.

Rekord u prodaji i dalje drži PlayStation 2 sa 155 milijuna jedinica, a ostaje za vidjeti hoće li se Switch tijekom vremena uspjeti približiti ovoj legendarnoj konzoli. Usporedba Nintendo Switch konzole i starijih PS3 i Xbox 360 nije realna ni u kojem kontekstu osim prodanih količina, ali je dobar pokazatelj koliko je porasla prodaja konzola na globalnom nivou.

Jedna od najbolje prodavanih Nintendo konzola – Wii, prodana je u 101,63 milijuna komada, a iz kompanije Nintendo se nadaju da će do kraja ožujka sljedeće godine prodati bar još 20 milijuna jedinica. Ipak, ako pratimo prodaju, u prvom kvartalu fiskalne godine Nintendo je prodao 4,45 milijuna Switch konzola, što je čak 21,7% manje nego u prošloj godini, ali je prodaja osnovne Switch konzole porasla u istom periodu dok Switch Lite bilježi oštar pad.

Izvor: Nintendo

Napomenut ćemo da je za nešto lošije fiskalne rezultate od očekivanih zaslužna i činjenica što Nintendo nije predstavio nijednu igru koja bi po uspješnosti mogla ponoviti prodaju Animal Crossing: The New Horizons koja je prodana u 10,6 milijuna kopija. Usporedbe radi, Pokemon Snap, koji je trebao biti hit početkom ove godine, prodan je u nešto više od 2 milijuna primjeraka.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI