SVAKA ČAST!

10 MILIJUNA! Sony PS5 je najbrže prodavana igraća konzola svih vremena

Autor Smartlife

Unatoč pandemiji i globalnoj nestašici čipova Sony je dnevno prodavao čak 41.700 jedinica

Izvor: Roman Kosolapov / Stock Budget / Profimedia

Nešto malo više od osam mjeseci nakon službenog predstavljanja (12. studenog), Sony je obilježio 18. srpnja kao prekretnicu – datum kada je ova kompanije prodala 10 milijuna PS5 konzola.

Ni pandemija ni nestašica čipova nisu osujetile prodaju nove konzole koja je sada službeno najbrže prodavana konzola u povijesti. Usporedbe radi, Sony PS4 je najbliža, s 10 milijuna primjeraka prodanih za 9 mjeseci.

Izvor: Sony

Očekivano, najbolja prodaja bila je nakon premijere pa je za manje od dva mjeseca Sony prodao 4,5 milijuna konzola. U prva tri mjeseca prodao je "samo" 3,3 milijuna jedinica te još 2,2 milijuna u naredna četiri mjeseca. Iako je obilježena velika prekretnica, Sony i dalje očekuje ozbiljan skok u prodaji krajem godine kada krene božićna odnosno novogodišnja sezona.

Ono što je malo usporilo prodaju PS5 konzole je nedostatak ekskluzivnih naslova, kojih se očekivalo u većem broju, a ne samo Returnal i Ratchet & Clank: Rift Apart. Umjesto toga, Sony će predstaviti remasterizirane verzije igara kao što su Spider Man: Miles Morales i Horizon Forbidden West, koje će također debitirati na staroj, PS4 konzoli. Očekujemo Grand Turismo 7 i druge naslove.

Gran Turismo 7 - Announcement Trailer | PS5
Izvor: Youtube

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI