UNAPRIJEDITE SVOJE VJEŠTINE

BESPLATNI PROGRAMI UČENJA: Steknite digitalne vještine besplatno

Autor Krunoslav Ćosić

Do sada je opciju besplatnog učenja iskoristilo gotovo 20.000 Hrvata

Izvor: Microsoft Hrvatska / Krešimir Pletikosa

Microsoft Hrvatska i Algebra, Microsoft Partner for Learning, zajedno su pokrenuli „Hrvatsku inicijativu stjecanja digitalnih vještina“ koja je nastavak Microsoftove globalne inicijative pokrenute u srpnju 2020.

Inicijativa uključuje besplatne programe učenja putem LinkedIn Learninga i Microsoft Learna te praktične vježbe putem GitHuba, a Algebra dodatno nudi mentoriranje i savjetovanje za polaznike programa za najtraženija zanimanja. Hrvatska s gotovo 20.000 građana zauzima na 6. mjesto u regiji Srednje i Istočne Europe te 77. mjesto globalno.

Pandemija koronavirusa mnogima je donijela niz promjena. Kako bi ih lakše prihvatili te prebrodili globalno izazovnu zdravstvenu situaciju kada je riječ o poslovanju i karijeri, poslodavci i zaposlenici okrenuli su se učenju i stjecanju ili unaprjeđenju vještina kako bi, uz prilagodbu okolnostima, osigurali sigurniju i opušteniju budućnost.

Tijekom prošlog ljeta Microsoft je pokrenuo globalnu inicijativu usmjerenu ka stjecanju novih digitalnih vještina potrebnih u COVID-19 gospodarstvu, ali i u gospodarstvu budućnosti. Ova Microsoftova inicijativa uključuje trenutne korake za one koji žele steći nove vještine i konkurirati za tražene poslove koji se oslanjaju na podatke i tehnologiju.

Nakon odslušanih modula unutar Microsoft Learn platforme također je moguće i pristupiti Microsoft certificiranju po cijeni od 15 USD (posebna, vremenski ograničena ponuda). Microsoft certifikati su međunarodno priznati svugdje u svijetu, a istraživanja su pokazala da osobe s Microsoft certifikatom lakše pronalaze posao, imaju bolju plaću i lakše prelaze na višu poziciju unutar tvrtke ili organizacije.