DATA CENTAR

HUAWEI PREDSTAVIO: Znate li što je hiperkonvergiran podatkovni centar?

Autor Krunoslav Ćosić

Podatkovni centar ovog tipa omogućava učinkovitu pohranu i prijenos velikih količina podataka bez gubitaka

Izvor: Pixabay

Huawei je na konferenciji o industrijskoj digitalnoj transformaciji 2021. predstavio svoju ključnu Intelligent Twins arhitekturu za inteligentan svijet kako bi pružili najbolje proizvode i rješenja poduzećima širom svijeta za primjenu inteligentnih rješenja.

Pet ključnih područja „Intelligent Twins“ rješenja su:

1. Inteligentan cloud

Inteligentni centar predstavlja „mozak“ odnosno sustav odlučivanja iza Intelligent Twins, a infrastruktura u oblaku čini srž inteligentnog čvorišta. Centar integrira AI u tradicionalne sustave potpore i glavne servisne procese što pojednostavljuje i automatizira razvoj i korištenje AI-a tijekom životnog ciklusa aplikacije, pomažući partnerima i programerima da brzo razviju inteligentne aplikacije.

2. Hiperkonvergiran podatkovni centar

Podatkovni centar ovog tipa omogućava učinkovitu pohranu i prijenos velikih količina podataka bez gubitaka.

3. Napredna mrežna rješenja

Inteligentna povezanost je svojevrsno „tijelo“ Intelligent Twins arhitekture, koje povezuje inteligentno središte i inteligentnu interakciju. Kako bi udovoljio različitim zahtjevima za povezivanje, Huawei je razvio brojne inovacije za optička vlakna i IP platforme, gradeći determinističke mreže s opcijom vremenske odgode.

4. Visokoefikasna kampus mreža

Huaweijev kampus u Bantianu sadrži oblak, AI, potpuno bežični pristup i naprednu optičku infrastrukturu. Uz Wi-Fi 6 zaposlenici se mogu povezivati bilo kada i bilo gdje te pristupiti WeLinku, omogućujući projekciju na mobilne telefone i prijevod u stvarnom vremenu. 5G također podržava prijenos 4K video zapisa u stvarnom vremenu, što znači da osoblje može nadgledati kampus u stvarnom vremenu, gradeći sigurno okruženje.

5. Zelena energija

Huawei Digital Power godinama je uveo mnoge uzbudljive inovacije integrirajući energetsku elektroniku i digitalne tehnologije, objasnio je Zhou Taoyuan, predsjednik Huaweijevog Digital Power Product Line.