AGRIVI

IMAT ĆE POZITIVAN UTJECAJ NA MILIJARDU LJUDI Ulažu u hrvatsku agrotehnološku kompaniju

Autor Krunoslav Ćosić

5,6 milijuna kuna je vrijednost ulaganja za nastavak digitalizacije poljoprivrede

Izvor: Agrivi

Feelsgood ulaže 5,6 milijuna kuna u Agrivi, hrvatsku agrotehnološku kompaniju koja se u prethodnim godinama pozicionirala kao jedan od globalnih lidera u softverskim rješenjima za digitalizaciju poljoprivrede.

Feelsgood time zatvara krug financiranja koji je započet prošle godine kada su u Agrivi investirali South Central Ventures, European Investment Fund, Hrvatska banka za obnovu i razvitak, Fil Rouge Capital i AgriTech Hub.

Kriterij ulaganja je da utjecaj mora biti mjerljiv i usklađen s ostvarivanjem nekih od 17 ciljeva održivog poslovanja UN-a. Feelsgood je prvi hrvatski fond rizičnog kapitala koji upravlja s 30 milijuna eura kapitala namijenjenog kompanijama s društvenim učinkom. Pozitivni utjecaj na društvo, okoliš ili ekonomiju jedan je od osnovnih kriterija za ulaganje.

Agrivi. čiji se društveni utjecaj procjenjuje da direktno i indirektno dolazi do više od 100 milijuna ljudi, danas sa svojim rješenjima za digitalizaciju poljoprivrede posluje primarno na globalnom tržištu.

Izvor: Agrivi

Kupci diljem svijeta uz pomoć Agrivi softverskih rješenja optimiziraju vlastitu poljoprivrednu proizvodnju ili proizvodnju njihovih kooperanata u slučaju da se radi o tvrtkama koje za potrebe proizvodnje hrane ili pića otkupljuju proizvode od poljoprivrednika.

Agrivijevi klijenti postižu uštede kroz povećanje prihoda i profitabilnosti, a proizvode zdrave, sigurne i nutritivne proizvode uz primjenu održivih proizvodnih praksi. Vizija tvrtke je promijeniti način na koji se proizvodi hrana i pozitivno utjecati na više od milijardu ljudi.

Izvor: Agrivi

Prema FoodTech 500, Agrivi je najbolja svjetska tvrtka za digitalnu i preciznu poljoprivredu i njena rješenja su danas odabrale vodeće globalne kompanije u industriji hrane i pića. Partner su i prvog studija digitalne poljoprivrede u Hrvatskoj koji je pokrenut na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti u Osijeku.